ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα: Άκρατα φιλοκυβερνητική η Δημ.Αρχή ...Όχι στα κλειστά κέντρα κράτησης!



Δεν προκαλεί έκπληξη, δυστυχώς, η θέση του δημάρχου Μ. Ελισάφ ότι ο ίδιος διαφωνεί με τα κλειστά κέντρα κράτησης προσφύγων, αλλά επειδή είναι κυβερνητική θέση θα πρέπει να «τη σεβαστούμε».
Η δημοτική αρχή είναι άκρατα φιλοκυβερνητική από το πρώτο λεπτό ύπαρξής της. Με μια θολή αποϊδεολογικοποίηση των πάντων, η οποία καταντάει επικίνδυνη, προσπαθεί υποτίθεται να υπερασπιστεί τη νομιμότητα. Αυτό έκανε με υπεκφυγές όταν κάλεσε την αστυνομία να προσάγει τους καταληψίες ενός έρημου κτιρίου, αυτό κάνει τώρα και στο προσφυγικό.
Ενώ άνθρωποι υποφέρουν ζώντας υπό συνθήκες άθλιες στα
νησιά και ενώ η κυβέρνηση μεταχειρίζεται κάθε ακροδεξιά πρακτική, με τραγικές ανακολουθίες όπως η κατάργηση και η επανασύσταση του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής, ενώ η αντιπροσφυγική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ γίνεται τώρα σταδιακά επίκληση στο χειρότερο και πιο επικίνδυνου είδους κοινωνικού αυτοματισμού, ο δήμαρχος λέει ότι «διαφωνεί», αλλά αφού το λέει η εξουσία, θα το σεβαστούμε.
Όχι, δεν πρέπει να σεβαστούμε ένα σχέδιο που θα οδηγήσει στην περαιτέρω χειροτέρευση συνθηκών ζωής ανθρώπων, επειδή ο δήμαρχος εξαργυρώνει τα γραμμάτια στην κυβέρνηση της ΝΔ (αφού δεν του «βγήκε» το σενάριο καθολικής στήριξης από τον ΣΥΡΙΖΑ).
Η αντίληψη «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω» δεν ωφέλησε απολύτως κανένα και ο κ. δήμαρχος το γνωρίζει καλά αυτό. Στη δίνη της εξουσίας και της υπεροψίας όπου βρίσκεται, μάλλον θεωρεί ότι το προσφυγικό είναι μικρότερης σημασίας ζήτημα από π.χ. την εκχώρηση των απορριμμάτων σε ιδιώτες και τα deals με διάφορα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Γι’ αυτό ενδεχομένως τοποθέτησε στο ζήτημα έναν αντιδήμαρχο μετά την πολιτική συμφωνία που έκανε μαζί του για να τον στηρίξει, ο οποίος δηλώνει περήφανα «μέλος της εθνοφυλακής». Ούτε ο πρωθυπουργός δεν θα σκεφτότανε μεγαλύτερη συμβολική ειρωνεία για τη διαχείριση του προσφυγικού.
Ως τοπική κοινωνία πρέπει να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, είτε είναι «ίδιοι», είτε «διαφορετικοί», με άρνηση σε κάθε διάκριση που «μυρίζει» ρατσισμό. Το «δεν είμαι ρατσιστής, αλλά» είναι το πρώτο βήμα απάρνησης της ανθρωπιάς και αυτό που θέλει η εξουσία να κάνουμε, κλείνοντας την πόρτα στην αλληλεγγύη και εφευρίσκοντας δικαιολογίες για να ανεχτούμε τη χειροτέρευση όρων ζωής των συνανθρώπων μας.

Όχι στα κλειστά κέντρα κράτησης!
Να καταργηθούν οι απάνθρωπες συμφωνίες με Ε.Ε. - Τουρκία για το προσφυγικό.
Χαρτιά και δυνατότητα στους πρόσφυγες να πάνε σε όποια χώρα επιθυμούν.
Καμία συμμετοχή της Ελλάδας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]