Ιωάννινα:Ημερίδα & Πολιτιστική Εκδήλωση + ΔΩΡΟ Ταξίδι στις Βρυξέλες!


Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση, σας προσκαλούμε στην ημερίδα και το Φεστιβάλ που διοργανώνονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Regio Gnosis - Πληροφόρηση και ενημέρωση για την πολιτική συνοχής στην Ελλάδα» με θέμα "Οι κοινωνικές και οικονομικές επιδράσεις των έργων της Περιφέρειας Ηπείρου, που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ στο πλαίσιο της πολιτικής Συνοχής, στις ζωές των πολιτών" και "Η Πολιτική Συνοχής συναντά την Παράδοση" αντίστοιχα την Τετάρτη 26/02 και ώρα 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και συγκεκριμένα στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας». Το εν λόγω πρόγραμμα τελεί υπό την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με συντονιστή το Πανεπιστήμιο Πατρών, και εταίρους το Πανεπιστήμιο Πειραιά και το Παρατηρητήριο Οδικών Αξόνων Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου (ΠΟΑΔΕΠ).
Το περιεχόμενο του προγράμματος αφορά σε ενέργειες για τη αύξηση της ενημέρωσης των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων, σχετικά με τα έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ στο πλαίσιο της πολιτικής Συνοχής, καθώς και η ευαισθητοποίηση τους για τις κοινωνικές και οικονομικές επιδράσεις αυτών των έργων. Στα έργα αυτά περιλαμβάνονται αυτά που χρηματοδοτούν τα ταμεία της E.E., όπως το ΕΤΠΑ, το ΕΚΤ, το Ταμείο Συνοχής κ.α. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών (social engagement), όπως Φεστιβάλ, Ημερίδες, διοργάνωση debates, κ.α., αλλά και τη χρήση καινοτόμων μέτρων ενημέρωσης, όπως ψηφιακό μάρκετινγκ, live streaming, info kiosks, πρωτότυποι διαγωνισμοί, κ.α. Οι δράσεις στοχεύουν στους κατοίκους των τεσσάρων πληθυσμιακά μεγαλύτερων περιφερειών της Ελλάδας (Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ηπείρου).
Ημερίδα: "Οι κοινωνικές και οικονομικές επιδράσεις των έργων της Περιφέρειας Ηπείρου, που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ στο πλαίσιο της πολιτικής Συνοχής, στις ζωές των πολιτών"
Στην ημερίδα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Regio_Gnosis θα παρευρεθούν εκπρόσωποι των φορέων που διαχειρίζονται τα έργα  που έχουν υλοποιηθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου με τη χρηματοδότηση της ΕΕ στις προγραμματικές περιόδους  2007-2014 και 2014-2020, οι οποίοι θα αναλύσουν τις σημαντικές επιδράσεις που έχουν στην καθημερινότητα των πολιτών.  Η ημερίδα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και συγκεκριμένα την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ, ΤΣ & ΕΚΤ, Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης, Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» από την οποία θα παρευρεθεί εκπρόσωπος για να προβάλλει τις δράσεις του ΥΜΕΠΕΡΑΑ και να απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.
Φεστιβάλ: "Η Πολιτική Συνοχής συναντά την παράδοση"
Μουσικό Αφιέρωμα "Ατραποί Ηπειρωτών". Ο πολυτάλαντος τραγουδιστής Κώστας Μήτσης  θα μας ταξιδέψει με την ορχήστρα του στην μουσική παράδοση της Ηπείρου, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς θησαυρούς της Ελλάδας. Τα δημοτικά τραγούδια της Ηπείρου που αποτελούν πολύτιμη πνευματική κληρονομιά του τόπου, μαρτυρούν τον πλούτο του λαού, τις αξίες, την ιστορία, την πνευματική του δύναμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]