Ιωάννινα:Έξυπνα και γρήγορα όλες οι πληροφορίες για την κίνηση και τις θέσεις στάθμευσης


Έξυπνα και γρήγορα οι πολίτες μπορούν να αντλούν τις πληροφορίες που χρειάζονται για την κίνηση στους δρόμους της πόλης και τις θέσεις στάθμευσης.
Κι αυτό καθώς επανήλθαν σε πλήρη λειτουργία, μετά τις εργασίες συντήρησης που προηγήθηκαν από το Τμήμα Πληροφορικής του Δήμου, όλες οι εφαρμογές που δίνουν σε πραγματικό χρόνο τις απαραίτητες πληροφορίες για τον κυκλοφοριακό φόρτο και την κίνηση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Το έργο, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία από την προηγούμενη δημοτική αρχή το 2016 και παρέμεινε ανενεργό για πάνω από ενάμιση χρόνο, διασυνδέεται με τα δύο κεντρικά πάρκινγκ της πόλης, την «Πλατφόρμα Ενημέρωσης Πολιτών για τις Μετακινήσεις» που βρίσκεται στη σελίδα του Δήμου καθώς και με την κινητή εφαρμογή «Ioannina Smart Mobility» που δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τις θέσεις στάθμευσης αλλά και τον κυκλοφοριακό φόρτο στις οδικές αρτηρίες της πόλης.
Έτσι οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να αντλούν έγκαιρα πληροφορίες για την κίνηση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και ανάλογα να προσαρμόζουν τις διαδρομές τους.
Σε συνδυασμό δε με τα υφιστάμενα συστήματα του Δήμου αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους πολίτες ώστε να επιλέξουν την προσφορότερη διαδρομή, να αποφύγουν το μποτιλιάρισμα και να γνωρίζουν άμεσα τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης.
Με την παρέμβαση αυτή ολοκληρώνεται ο πρώτος στόχος που είχε τεθεί από την αντιδημαρχία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εφαρμογών Έξυπνης Πόλης που ήταν η αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας όλων των υφιστάμενων υποδομών του Δήμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]