ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η αυτοδιοίκηση σε πρώτο πλάνο στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Ηπείρου στην Πρέβεζα

Η αυτοδιοίκηση σε πρώτο πλάνο στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Ηπείρου στην Πρέβεζα παρουσία και του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκου

Την ενίσχυση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης με πόρους, προσωπικό και συγκεκριμένες αρμοδιότητες εξήγγειλε από την Πρέβεζα όπου βρέθηκε σήμερα ως πρώτο σταθμό της διήμερης επίσκεψής του στην Ήπειρο ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος. Ο κ .Θεοδωρικάκος μετά τη σύντομη επίσκεψή του στα γραφεία της ΝΟΔΕ έφτασε συνοδευόμενος από τον βουλευτή Στέργιο Γιαννάκη και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Νίκο Τζίμα στο Δημαρχείο της Πρέβεζας όπου έγινε δεκτός από το Δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο ,τους Αντιδημάρχους, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικούς Συμβούλους, ενώ αμέσως μετά συμμετείχε στη συνέλευση της ΠΕΔ Ηπείρου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή πολλών Δημάρχων και άλλων αιρετών. Ο κ. Γεωργάκος καλωσορίζοντας τον Υπουργό , το Γενικό Γραμματέα και τους λοιπούς συνεργάτες στο γραφείο του , εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ θετικό που ο Υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε τόσο σύντομα την Πρέβεζα αποδεικνύοντας έτσι το ενδιαφέρον του για τους Δήμους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. "Σήμερα ξεχνάμε παρατάξεις, ξεχνάμε όσα μας χωρίζουν και ενωμένοι κοιτάμε μπροστά" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργάκος, ενώ σε κατ΄ιδίαν σύντομη συζήτηση με τον Υπουργό έθεσε μεταξύ άλλων τα ζητήματα της σχολικής στέγης, των αθλητικών υποδομών, καινοτόμες πρωτοβουλίες για την ανακύκλωση καθώς και το μείζον ζήτημα της σύνδεσης της Πρέβεζας με τους μεγάλους οδικούς άξονες της περιοχής.
Ο κ. Θεοδωρικάκος ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την υποδοχή, ενώ χαρακτήρισε την Πρέβεζα ως ένα τόπο με πολλά πλεονεκτήματα και μεγάλες προοπτικές. Ο Υπουργός Εσωτερικών τόσο σε δηλώσεις του όσο και μιλώντας στη συνεδρίαση της ΠΕΔ χαρακτήρισε τη στήριξη της Αυτοδιοίκησης ως κύριο μέλημα του ιδίου αλλά και του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Σύμφωνα με τον κ Θεοδωρικάκο άμεσα θα γίνει "ξεκαθάρισμα" αρμοδιοτήτων μεταξύ Δήμων και λοιπού κράτους προαναγγέλοντας μέσα στις υπόλοιπες δύο εβδομάδες συγκεκριμένες ανακοινώσεις για προγραμματισμό έργων που θα καλύψουν πολλά περισσότερα αιτήματα από το πρόγραμμα "Φιλόδημος".
Επίσης θα δοθεί η δυνατότητα να ενισχυθούν οι πολεοδομίες των Δήμων με ιδιώτες μηχανικούς που θα εργαστούν με συμβάσεις έργου μέσω της ΕΕΤΑΑ δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ευρεία έννοια της ανάπτυξης με έμφαση στο περιβάλλον και την ανακύκλωση. Ο Υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι αλλαγές που έρχονται θα έχουν ευρείες συναινέσεις, ενώ θα δώσουν νέα ώθηση στο θεσμό. Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου και Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης έθεσε φλέγοντα ζητήματα -πέραν των οικονομικών- την υποστελέχωση των Δήμων τη διαχείριση των κληροδοτημάτων αλλά και τη δυνατότητα διαχείρισης κονδυλίων του ΕΣΠΑ έτσι ώστε οι Δήμοι να μπορούν να διαμορφώνουν το δικό τους πρόγραμμα. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που βρίσκεται σε εξέλιξη οι Δήμαρχοι κατέθεσαν τόσο γενικά όσο και ειδικότερα ζητήματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση ένα θεσμό με πολλές αρμοδιότητες και πολλές ανάγκες που όπως ανέφεραν απαιτεί γενναία στήριξη και μεταρρυθμίσεις που θα βοηθήσουν στην άσκηση των καθηκόντων τους.
Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]