KKE (μ-λ) Ιωαννίνων:Διαδήλωση την Τρίτη 14 Γενάρη ενάντια στο χτύπημα δημοκρατικών δικαιωμάτων...

.... ΚΑΙ ΛΑΪΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ.




ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 14 ΓΕΝΑΡΗ, 6.30μμ, Περιφέρεια
Η κυβέρνηση της Ν.Δ στα χνάρια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και όλων των προηγούμενων , αναβαθμίζει την επίθεση ενάντια στο δικαίωμα του λαού να οργανώνεται και να παλεύει.
Αυτή αποτελεί  απαραίτητο συμπλήρωμα – συνιστώσα μιας συνολικότερης αντεργατικής πολιτικής που χτυπάει – αφαιρεί δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή. Μιας αντιλαϊκής πολιτικής που παραδίνει τον λαό μας θυσία στον βωμό των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών στην περιοχή και γενικότερα, στο πλαίσιο των ανταγωνισμών τους για το ξαναμοίρασμα του κόσμου.
Ποινικοποιούνται - με βαριά πρόστιμα σε πολιτικές οργανώσεις και δημοτικές κινήσεις, αλλά και με προσαγωγές και απειλές - η ανάρτηση πανό και η πολιτική αφισοκόλληση.
Με την ακόμα πιο ωμή επέμβαση του αστικού κράτους στα συνδικάτα, που θεσμοθετεί ο νόμος Βρούτση, με το λεγόμενο «αναπτυξιακό νομοσχέδιο» της ΝΔ, που «πατάει» πάνω στο ν.4557 του ΣΥΡΙΖΑ, που προβλέπει ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και φακέλωμα των συνδικαλιστών, ο ταξικός συνδικαλισμός τίθεται ουσιαστικά «στην παρανομία». Ενώ με το ίδιο πνεύμα χτυπιούνται και οι φοιτητικοί σύλλογοι.
Ταυτόχρονα, με την αναβάθμιση του ν.3870 του 2010 απ’ το ΣΥΡΙΖΑ το 2018 και με την εφαρμογή του απ΄ την κυβέρνηση της ΝΔ, απαιτείται να κατατεθούν τα οικονομικά στοιχεία (ΑΦΜ, βιβλίο εσόδων – εξόδων, όνομα οικονομικού υπευθύνου) των δημοτικών κινήσεων. Οι λαϊκές συγκροτήσεις όμως, ούτε αποδέχονται να λογοδοτούν στο αστικό κράτος και να ελέγχονται απ΄ αυτό!
Με το νόμο για απαγόρευση των διαδηλώσεων θέλουν να απαγορεύσουν κάθε λαϊκή αντίσταση και διαμαρτυρία.
Η εισαγγελική πρόταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής είναι πολιτική θέση συγκάλυψης εκ μέρους του αστικού κράτους των φασιστικών δυνάμεων.
Το όργιο αστυνομοκρατίας σε καταλήψεις σε όλη τη χώρα, το κλίμα αστυνομοκρατίας στις διαδηλώσεις, η κρατική βία στα Εξάρχεια με ξυλοδαρμούς και εξευτελισμούς, με πλαστικές σφαίρες, επιβεβαιώνει ότι όσα ανάλογα προηγήθηκαν το προηγούμενο διάστημα δεν είναι «υπερβολές οργάνων», αλλά η σταθερή πολιτική επιλογή του συστήματος.
     Η πολιτική αυτή δε θα μπορούσε παρά να χτυπάει και τους πρόσφυγες και μετανάστες που από καιρό τώρα βρίσκουν μπροστά σε κάθε διεκδίκηση τους, τα ΜΑΤ και το ασφυκτικό πλαίσιο του κράτους. Η επιλογή της κυβέρνησης για δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης (φυλακές) και απελάσεις είναι ενίσχυση αυτής της αντιδραστικής κατεύθυνσης.
    Η δολοφονία του αγωνιστή Νίκου Τεμπονέρα, στις 8 Γενάρη, 29 χρόνια πριν, με τον δολοφόνο του, τον ΟΝΝΕΔίτη Καλαμπόκα να κυκλοφορεί ελεύθερος, μας θυμίζει ότι το σύστημα χρησιμοποιεί όλα του τα όπλα απέναντι στους αγώνες που απειλούν την πολιτική του.
Οι εξελίξεις αυτές είναι πολύ σοβαρές, απαιτούν την πλατιά και αποφασιστική καταγγελία τους αλλά και την συγκρότηση εργατικολαϊκού  κινήματος αντίστασης και πάλης για να μην περάσουν.
Καλούμε σωματεία, συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους, να μην αποδεχθούν έμπρακτα τις απαιτήσεις των νόμων αυτών, που στοχεύουν το λαϊκό κίνημα. Να αναλάβουν δράση μέσα από συνελεύσεις, εκδηλώσεις, διαδηλώσεις, καταγγελίες, παρεμβάσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας και όποια άλλη μορφή αγώνα προκρίνουν για να αποτραπεί μια εξέλιξη που θα δυσχεράνει σοβαρά τη δράση του εργατικού, φοιτητικού και λαϊκού κινήματος.
Καλούμε όλες τις προοδευτικές πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες, κάθε ανένταχτο αγωνιστή και εργαζόμενο, κάθε προοδευτικό , λαϊκό άνθρωπο, σε διαδήλωση απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις. Να στείλουμε μήνυμα συσπείρωσης και μαζικής πάλης απέναντι σ’αυτή την πολιτική.

ΚΚΕ (μ-λ),   Κ.Ο. Ανασύνταξη,   ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α,    ανένταχτοι αγωνιστές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]