Άρτα:Με επιτυχία η ενημερωτική ημερίδα «GREAT SUN»



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Νικολάου Σκουφά στο Κομπότι η ενημερωτική ημερίδα «GREAT SUN».



Το συγκεκριμένο έργο στοχεύει στη προώθηση της εξοικονόμησης ενέργειας και τη βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς σε υφιστάμενα κτίρια και ειδικά του δημόσιου τομέα.

Στο πλαίσιο της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας, ο Δήμος Νικολάου Σκουφά, προχώρησε πιλοτικά ήδη στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Δημοτικού

Σχολείου Κομποτίου.



Εταίροι του έργου είναι οι Δήμοι Ζηρού (Συντονιστής Εταίρος), και Νικολάου Σκουφά από την πλευρά της Ελλάδας, όπως και ο Δήμος Αυλώνας, από την πλευρά της Αλβανίας.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επιτυχία των δύο αυτών Δήμων της Περιφέρειας Ηπείρου καθώς οι Δήμοι Νικολάου Σκουφά και Ζηρού κατάφεραν να επιλεγούν για την υλοποίηση του έργου, έχοντας να αντιμετωπίσουν δεκάδες άλλες «ομάδες» Δήμων από όλη την Ελλάδα, που επίσης είχαν εκφράσει ενδιαφέρον.



Στο πάνελ της παρουσίασης της ημερίδας, ήταν η δήμαρχος του Δήμου Νικολάου Σκουφά κ. Ροζίνα Βαβέτση και ο δήμαρχος Ζηρού κ Νίκος Καλαντζής οι οποίοι απεύθυναν χαιρετισμό.

Την παρουσίαση του έργου πραγματοποίησε ο κ. Ηλίας Σερβετάς προϊστάμενος του τμήματος προγραμματισμού οργάνωσης και πληροφορικής του Δήμου Νικολάου Σκουφά, ενώ τις τεχνικές λεπτομέρειες παρουσίασε ο κ. Χρήστος Θεοχάρης προϊστάμενος τεχνικών και ηλεκτρομηχανολογικών έργων, επίσης του Δήμου Νικολάου Σκουφά.



Το όλο έργο υλοποιείται μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG IPA CBC “Greece-Albania 2014-2020” και συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε (85%) και από Εθνικούς Πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τη πλευρά της Ελλάδας (15%).

Ο συνολικός προϋπολογισμός του είναι 531.236,76 € με το μερίδιο του Δήμου Νικολάου να φτάνει στο ποσό των  182.259,65 €



Οι Ειδικοί Στόχοι του GREAT SUN, μεταξύ άλλων, αφορούν στην εφαρμογή και υιοθέτηση ενεργειακών πολιτικών που ελαχιστοποιούν τις δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον και συμβάλουν στην προστασία του, όπως επίσης και η απόκτηση και ανταλλαγή τεχνογνωσίας σχετικά με ενεργειακά αποδοτικές νέες τεχνολογίες.



Όσον αφορά στις κυριότερες Δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος Νικολάου Σκουφά, αυτές αφορούν στην προμήθεια και τοποθέτηση Έξυπνου Συστήματος Ενεργειακής Παρακολούθησης, στην προμήθεια και τοποθέτηση αισθητήρων για τη καταγραφή και παρακολούθηση ενεργειακών παραμέτρων στο Δημοτικό Σχολείο Κομποτίου που θα αποτυπώνουν το νέο και αναβαθμισμένο προφίλ της ενεργειακής συμπεριφοράς του κτιρίου, προμήθεια Drone με θερμοκάμερα και πραγματοποίηση και ενεργειακών επιθεωρήσεων.



Σχετικά με τις συμπληρωματικές δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος Νικολάου Σκουφά αυτές αφορούν στην δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας GIS / «3D Ενεργειακό Κτηματολόγιο Κτιρίων», και στη δημιουργία εφαρμογής τηλε-εκπαίδευσης (E-learning) σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και χρήσης ΑΠΕ.





Με δήλωσή της η δήμαρχος Νικολάου Σκουφά κ. Ροζίνα Βαβέτση τόνισε πως:



«Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά εκτελεί ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενων ευρωπαϊκών έργων και έργων ενταγμένα στο ΕΣΠΑ.

Ειδικά, στο πρόγραμμα των διακρατικών έργων, πέραν του έργου GREAT SUN που  αποτελεί μια σημαντική διασυνοριακή πρωτοβουλία, που άπτεται του τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας και τη βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς

σε υφιστάμενα κτίρια και ειδικά του δημόσιου τομέα, υλοποιούνται παράλληλα άλλα δύο σημαντικά έργα.

Το «OLIVE_CULTURE» που έχει ως αντικείμενο την εφαρμογή ορθών γεωργικών πρακτικών στον τομέα της ελαιοκομίας με στόχο τη βελτίωση της

ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων και την αύξηση του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών, και το «SMENSWICT» που στοχεύει στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης σε σχολικά κτίρια και στην ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα όπως η εξοικονόμηση ενέργειας και η κλιματική αλλαγή.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται να αναβαθμιστούν ενεργειακά στα κτίρια του Δημοτικού Σχολείου Πέτα, του Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρίου και του Νηπιαγωγείου Νεοχωρίου.

Αποτελεί ισχυρή βούληση της παρούσας Δημοτικής Αρχής, η υλοποίηση όλων των εγκεκριμένων έργων, συγχρηματοδοτούμενων και μη στα οποία συμμετέχει ο Δήμος, να προχωρήσει απρόσκοπτα και εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων, έτσι ώστε να διασφαλιστούν και να αξιοποιηθούν στο 100% οι

αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις και τα οφέλη για την τοπική κοινωνία να γίνουν άμεσα ορατά».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]