Συνάντηση του Γεν Γραμματέα των Ηπειρωτών Εξωτερικού με το Γεν. Γραμματέα της ΓΓΑΕ στο Düsseldorf



Στη συνάντηση που είχε με ομογενειακούς φορείς και συλλόγους ο Γεν. Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού (Γ.Γ.Α.Ε.) κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης στους χώρους του Ελληνικού Γενικού Προξενείου του Düsseldorf, έλαβε μέρος ο Γεν. Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού και Επίτιμος Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Σπύρος Κωσταδήμας. Στη συνάντηση αυτή έλαβαν μέρος εκ μέρους των Ηπειρωτών Ευρώπης ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Δημήτρης Ντόκος και ο κ. Θωμάς Γκίνης καθώς και πολλά μέρη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Επίσης εκπροσωπήθηκαν πολλοί Ηπειρώτικοι Σύλλογοι της Β. Ρηνανίας Βεστφαλίας από τους Προέδρους τους και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων.
Ο κ. Χρυσουλάκης αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους ζήτησε από όλους να παρουσιάσουν τις δράσεις τους και να αναφέρουν τα θέματα που τους απασχολούν.
Ο Γεν. Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου αφού παρουσίασε εν ολίγοις το ΠΣΗΕ και μετέφερε του χαιρετισμούς του προέδρου κ. Χρυσόστομου Δήμου, παρακάλεσε τον κ. Γενικό Γραμματέα να ασχοληθεί μαζί με το Υπουργείο Παιδείας που είναι καθ΄ ύλην αρμόδιο με το θέμα της ελληνικής γλώσσας για τα Ελληνόπουλα του εξωτερικού. Αυτό να γίνει μελετημένα και εάν είναι δυνατό διακομματικά , επειδή εάν δε γίνει κάτι ο κίνδυνος είναι μεγάλος να χαθεί ένας μεγάλος αριθμός παιδιών. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι το ΠΣΗΕ από το 2008 σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πραγματοποιεί το ¨Πρόγραμμα γλώσσας για τα Ηπειρωτόπουλα του εξωτερικού» με επιτυχία με σκοπό να τα βοηθήσει να βελτιώσουν την ελληνομάθειά τους, να γνωρίσουν την τοπική πολιτισμική παράδοση και να επανασυνδεθούν με την πατρίδα. Για το 2020 η επιστολή του Παγκοσμίου Συμβουλίου εστάλη ήδη στις Ομοσπονδίες Ηπειρωτών ανά τον κόσμο.
Στη συνέχεια ο κ. Χρυσουλάκης αναφέρθηκε στους στόχους που έχει η Γ.Γ. για το επόμενο διάστημα.
Ακόμη στην συνάντηση έλαβαν μέρος σύλλογοι Ποντίων Θεσσαλών, Θρακιωτών καθώς και πολλοί αιρετοί σύμβουλοι ελληνικής καταγωγής.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Β. Ρηνανία Βεστφαλία συναντήθηκε με εκπροσώπους ελληνικών κοινοτήτων, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο, το Δήμαρχο του Düsseldorf και πολλούς άλλους.
Το όλο πρόγραμμα της συνάντησης συντόνισε με μεγάλη επιτυχία η αεικίνητος Γεν. Πρόξενος της Ελλάδος στο Düsseldorf  κ. Μαρία Παπακωνσταντίνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]