Τραγωδία στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά των Παξών Σε εξέλιξη η επιχείρηση[σκληρές εικόνες]

Σκληρές...εικόνες..

Εχουν ανασυρθεί και δώδεκα (12) σοροί
Οι πρώτοι ναυαγοί μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Πρέβεζας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που πραγματοποιείται από τις πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, κατά την οποία ως τώρα έχουν περισυλλεγεί είκοσι ένας (21) αλλοδαποί σώοι και έχουν ανασυρθεί δώδεκα (12) σοροί. 


Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού  ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, για σκάφος σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 13 ν.μ. νοτιοδυτικά των Παξών.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στην περιοχή, προς εντοπισμό των ανωτέρω, έσπευσαν έξι (06) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Παξών και Συβότων, τέσσερα (04) παραπλέοντα πλοία, ενώ απογειώθηκαν δύο (02) ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα (01) ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.
Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί είκοσι ένας (21) αλλοδαποί (σώοι), εκ των οποίων τρεις (03) μεταφέρονται με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στο ΑΚΤΙΟ, προς παροχή άμεσης ιατρικής περίθαλψης, ενώ έχουν ανασυρθεί και δώδεκα (12) σοροί, αγνώστων λοιπών στοιχείων.
Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίοι Τύπου  του Λιμενικού Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.
Οι πρώτοι ναυαγοί μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Πρέβεζας που παραμένει σε επιφυλακή με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα. Σε ετοιμότητα βρίσκονται και υπηρεσίες του Δήμου, ενώ από την πρώτη στιγμή μεταξύ άλλων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας βρέθηκε ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος και οι Αντιδήμαρχοι Λούρου και Ζαλόγγου Νίκος Παγγές και Γιώργος Σαριάνογλου που φρόντισαν να μεταφερθούν μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου ζεστά ρούχα στο νοσοκομείο της Πρέβεζας, ενώ έχει ήδη προετοιμαστεί και αίθουσα στο Κανάλι για τη φιλοξενία ατόμων.
 Τι αναφέρει το ΕΚΑΒ για τον συντονισμό και την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στο συμβάν του ναυαγίου

Σήμερα, 11/1/2020, λίγο μετά τις 9:00 το Συντονιστικό Κέντρο του Παραρτήματος του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων ενημερώθηκε σχετικά με συμβάν ναυαγίου σκάφους νοτιοδυτικά των Παξών, στο οποίο επέβαιναν περίπου 50 μετανάστες. Άμεσα ενημερώθηκε το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ (ΕΣΚΕ) το οποίο και έθεσε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα το Παράρτημα του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων, τους Τομείς του ΕΚΑΒ Πρέβεζας, Άρτας και Ηγουμενίτσας, την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας αλλά και τα Νοσοκομεία Πρέβεζας και Ιωαννίνων. Παράλληλα στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας τέθηκαν σε άμεση επιχειρησιακή ετοιμότητα (stand by alert) έντεκα (11) μονάδες ασθενοφόρων, μία (1) Κινητή Ιατρική Μονάδα (ΚΙΜ) του ΕΚΑΒ καθώς και η βάση Αεροδιακομιδών στο Άκτιο.

Το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ (ΕΣΚΕ), σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τους εμπλεκόμενους διασωστικούς φορείς έκτακτης ανάγκης (Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, Πολεμική Αεροπορία) σχετικά με την εξέλιξη της επιχείρησης διάσωσης στη θάλασσα, έχει ενεργοποιήσει ένα άρτιο επιχειρησιακό σχέδιο διαδικασιών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης με τις επιτόπιες δυνάμεις του ΕΚΑΒ (στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας) το οποίο προβλέπει την εφαρμογή συγκεκριμένου συστήματος διαλογής, φροντίδας (παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας) και διακομιδής τραυματιών (Triage) προς τους κατάλληλους Υγειονομικούς Σχηματισμούς.

Κατόπιν των παραπάνω και μέχρι τις 14:45 (11/1/2020) ελικόπτερο έρευνας-διάσωσης Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας έχει μεταφέρει στη βάση Αεροδιακομιδών στο Άκτιο δύο (2) άνδρες ηλικίας περίπου 40-50 ετών και μία (1) γυναίκα ηλικίας περίπου 20-25 ετών, από όπου και διεκομίσθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, την Πολεμική Αεροπορία και το ΕΚΑΒ είναι σε πλήρη εξέλιξη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]