ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Διαχρονική η ευθύνη των υπηρεσιακών παραγόντων για τον οδικό άξονα Ιόνιας - Κακαβιάς

Την  ευθύνη των υπηρεσιακών παραγόντων που διαχρονικά χειρίστηκαν το θέμα της κατασκευής  του οδικού άξονα Ιόνιας – Κακαβιάς ανέδειξε για άλλη μία φορά ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της ΠΕΔ το μεσημέρι της Πέμπτης (23/01/2020) παρουσιάζοντας το ιστορικό στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. 
Τα τελευταία έξι χρόνια δεν είναι λίγες οι φορές που ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με επιστολές του προς τα αρμόδια Υπουργεία αλλά και τους τοπικούς φορείς και Βουλευτές  αναδείκνυε το θέμα ζητώντας ξεκάθαρες απαντήσεις.
Μάλιστα ορισμένες από αυτές με την τροπή που πήρε το θέμα αποδεικνύονται προφητικές.
Ενδεικτικά αναφέρουμε πως από το Δεκέμβριο του 2015 και σε συνέχεια άλλων επιστολών ζητούσε μάταια από τους  τότε Υπουργούς Οικονομίας και  Υποδομών καθώς και το Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων να θέσουν στην αρμόδια Επιτροπή παρακολούθησης του ΕΣΠΑ να προχωρήσει σε συγκεκριμένα βήματα προκειμένου να εξευρεθεί χρηματοδότηση για το εν λόγω έργο.
  «Σε διαφορετική περίπτωση τόνιζε τότε στην επιστολή του ο Δήμαρχος Ζίτσας, το έργο δεν θα έχει καμία τύχη με τις γνωστές συνέπειες για την περιοχή».
Όσο για τη μη ύπαρξη μελετών που είχε επικαλεσθεί και ο τότε Υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης κατά την επίσκεψή του στα Ιωάννινα ένα χρόνο μετά , το Δεκέμβριο του 2016, ο Δήμαρχος Ζίτσας με επιστολή του, του υπενθύμισε τις απαντήσεις που είχε λάβει από το Τμήμα Μελετών  της Δ/νσης Οδικών Υποδομών στο οποίο αναφερόταν ξεκάθαρα πως «Έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των μελετών που εκπονήθηκαν στο πλαίσιο της σύμβασης με τίτλο: «Ολοκλήρωση της μελέτης της Ιόνιας οδού (Δυτικός Άξονας) από το τέλος παραχώρησης έως την Κακαβιά» και έχει συντελεστεί η παραλαβή της μελέτης». 
Ο Δήμαρχος Ζίτσας μετά και τα παραπάνω και αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις υπογραμμίζει: «τέσσερα χρόνια μετά, αποκαλύπτεται η διαχρονική ευθύνη των υπηρεσιακών παραγόντων και ταυτόχρονα δίνεται η ευκαιρία στους αιρετούς της Ηπείρου να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται εδώ και δεκαετίες οι Ηπειρώτες».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]