Έξαρση γρίπης: Πότε κάνουμε τεστ για να δούμε εάν έχουμε γρίπη – Τι λένε οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ

Η γρίπη έδειξε τα δόντια της αυτή την εβδομάδα στη χώρα μας, καθώς 8 άτομα έχασαν τη ζωή τους και ακόμη 25 χαροπαλεύουν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας από επιπλοκές, σε διάστημα μόλις 10 ημερών.
Τις προηγούμενες εβδομάδες η γρίπη είχε χαμηλή για την εποχή δραστηριότητα. Οι τελευταίες καιρικές μεταβολές, όμως, το κρύο και ο συγχρωτισμός των εορτών προκάλεσαν αυτήν την απότομη κορύφωση, η οποία προς το παρόν, όμως, δεν ανησυχεί τους επιστήμονες που παρακολουθούν την ετήσια δραστηριότητα της νόσου στη χώρα μας.

Μιλώντας στο iatropedia.gr ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας - ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, υποστηρίζει ότι προς το παρόν η γρίπη δείχνει να κυμαίνεται σε αναμενόμενα για την εποχή επίπεδα:

“Οφείλεται στις κλιματικές συνθήκες και τον συγχρωτισμό που συμβαίνει τώρα το χειμώνα. Οι ιοί πολλαπλασιάζονται με το κρύο. Δεν ανησυχούμε πέραν του ορίου της λογικής εγρήγορσης, βεβαίως δεν εφησυχάζουμε κιόλας. Παρακολουθώντας το φαινόμενο, βλέπουμε ότι ακολουθεί την πορεία των προηγούμενων ετών. Δεν είναι η πανδημία του 2009 για να μας ανησυχήσει. Έτσι μοιάζει προς το παρόν. Τώρα, παρακολουθούμε και βλέπουμε... Δεν μοιάζει, πάντως, να έχει χαρακτηριστικά διαφορετικά η φετινή γρίπη, από αυτή της εποχικής γρίπης που βλέπουμε κάθε χρόνο”, αναφέρει ο κ. Παναγιωτακόπουλος.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας:

“Δεν ανησυχούμε. Το 2017-2018 είχαμε περισσότερους νεκρούς αυτήν την εποχή. Συστήνουμε τα μέτρα που συστήνει ο ΕΟΔΥ. Δεν έχουμε παρατηρήσει κάτι ιδιαίτερο, είναι τα αναμενόμενα”, τονίζει μιλώντας στο iatropedia.gr.

Τι πρέπει να κάνει όποιος έχει συμπτώματα και υποψιάζεται ότι πάσχει από γρίπη
δείτε αναλυτικά εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]