ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. "Ίδρυση Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια"

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης & Προσχολικής Αγωγής πραγματοποίησε το Σάββατο 18/01/2020 τα εγκαίνια του Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας. Είναι μια νέα κοινωνική δομή που υλοποιώντας τις κατευθύνσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων προστέθηκε στις δομές του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. με στόχο την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την πρόληψη της άνοιας, την υποστήριξη των πασχόντων του Δήμου μας, την ψυχοκοινωνική στήριξη των οικογενειών τους ενώ παράλληλα θα προσφέρει εκπαίδευση και υποστήριξη των φροντιστών των ατόμων με άνοια.

Ο Πρόεδρος του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. κ. Δημήτριος Πάνου απεύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της λειτουργίας αυτής της νέας δομής προς τους δημότες της πόλης μας, ενώ σημείωσε πως με την συνεργασία και άλλων φορέων θα επιτευχθεί μια φιλική κοινότητα προς την άνοια. Παρόντες ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου υπεύθυνη Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα. Νάκου Αγνή, η οποία επισήμανε την σημαντικότητα αυτής της νέας δομής, καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α..

Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία από την Δρ. Παρασκευή Σακκά, Πρόεδρο της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, η οποία τόνισε ότι η ίδρυση αυτών των Συμβουλευτικών Σταθμών παρέχει στα άτομα με άνοια πρόσβαση σε έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία, απολαμβάνοντας υψηλής ποιότητας φροντίδα ώστε να νιώθουν ενσωματωμένοι, με δυνατότητα συμμετοχής, επιλογής και ελέγχου της καθημερινότητάς τους.
Ο Συμβουλευτικός αυτός Σταθμός θα λειτουργεί κάθε Τρίτη 09:00-13:00 στο 2ο ΚΑΠΗ του Δήμου Ιωαννιτών, (Α. Ζίννη 12 – πλησίον Λυκείου Ζωσιμαίας Σχολής), τα τηλέφωνα επικοινωνίας για ραντεβού είναι 2651023239 και 2651054266.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]