Μεταφορά μεταναστών ..με το αζημίωτο ... Συνελήφθη διακινητής στην Ηγουμενίτσα

Συνελήφθη 57χρονος διακινητής στην Ηγουμενίτσα κατηγορούμενος για μεταφορά και διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα μη νόμιμων αλλοδαπών
Επιχείρησε να διευκολύνει την προώθηση στο εξωτερικό, μέσω του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαπών με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, έναντι χρηματικής αμοιβής
Συνελήφθη, σήμερα (14-01-2020) μετά τα μεσάνυκτα, στο Νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας της
Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 57χρονος αλλοδαπός διακινητής, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών και διευκόλυνση της εξόδου τους από τη χώρα.
Επίσης, συνελήφθησαν δύο μη νόμιμοι αλλοδαποί, ηλικίας από 25 και 26 ετών, που προσπάθησαν να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα, με προορισμό χώρα της κεντρικής Ευρώπης, χρησιμοποιώντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 57χρονος διακινητής μαζί με έναν ακόμα συνεργό του που αναζητείται,  μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τους δύο μη νόμιμους αλλοδαπούς από την Θεσσαλονίκη  στην Ηγουμενίτσα και τους προμήθευσε, έναντι του χρηματικού ποσού των (1.000) ευρώ, με πλαστές ταυτότητες Βουλγαρίας καθώς και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, μεθοδεύοντας την προώθηση τους στο εξωτερικό, μέσω του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας.
Από τα στοιχεία της έρευνας διαπιστώθηκε επίσης ότι ανωτέρω αλλοδαποί  θα κατέβαλαν στον 57χρονο διακινητή επιπλέον το χρηματικό ποσό των (4.000) ευρώ, μετά την άφιξή τους στο λιμάνι της Ιταλίας.
Τα πλαστά έγγραφα καθώς και  ακτοπλοϊκά εισιτήρια κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]