ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ένωση ξενοδόχων Ν.Ιωαννίνων:Συνάντηση με το Σωματείο Αποφοίτων και Σπουδαστών Θρησκευτικού Τουρισμού

Συνάντηση με το Σωματείο «Αποφοίτων και Σπουδαστών Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας

Σε μια εγκάρδια και συνεργατική ατμόσφαιρα, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση της αντιπροσωπείας του Προεδρείου του Δ.Σ. του Σωματείου «Αποφοίτων και Σπουδαστών Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας», με το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων.
           Εκ μέρους του Σωματείου Θρησκευτικού Τουρισμού παρευρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος  του Δ.Σ. κ.Νίκος Σουτόπουλος και αρκετά μέλη του Σωματείου στα Ιωάννινα, που είναι και τελειόφοιτοι της αντίστοιχης ειδικότητας στα ΔΙΕΚ Ιωαννίνων, με τη συνοδεία της εκπαιδεύτριας του ΔΙΕΚ Ιωαννίνων κα Γεωργίας Γραβάνη.
Από πλευράς του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος κ.Σπύρος Σουρέλης, ο Αντιπρόεδρος κ.Θανάσης Τζάνος και ο Γραμματέας  κ.Στάθης Σιούτης.
Οι τελειόφοιτοι σπουδαστές Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περι-ηγήσεων, τόνισαν στους εκπροσώπους του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων, ότι «μετά την πρόσφατη δημοσίευση της τράπεζας θεμάτων του ΕΟΠΠΕΠ για την εν λόγω ειδι-κότητά τους, επιδιώκουν κυρίως το Υπουργείο Παιδείας αλλά και αυτοί να λάβουν σοβαρά υπόψη τα αιτήματά τους για την όσο το δυνατόν ταχύτερη ικανοποίησή τους».
Συγκεκριμένα, επιδιώκουν την «ταχύτερη έκδοση Οδηγού Σπουδών της ειδικότη-τας των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, με σαφές επαγγελματικό πλαίσιο προσόντων και την ταχύτερη διεξαγωγή εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων της ειδικότητας «Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων», με στόχο τη λήψη Διπλώματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
Καθώς η Περιφέρεια της Ηπείρου είναι μια περιοχή πλούσια προικισμένη σε πολιτιστική κληρονομιά και τουριστικούς πόρους με πρωτοχριστιανικά, βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία, αλλά και άλλων θρησκειών (μουσουλμανικά, εβραϊκά), όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η άμεση επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων της ειδικότητας «Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων» στις κατά τόπους Ι. Μητροπόλεις και Ν.Π.Δ.Δ. αλλά και ιδιωτικούς φορείς ή τουριστικά γραφεία, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την ανάπτυξη της Περιφέρειά μας.
Τέλος, «η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών συνοδείας, περιήγησης, ξενάγησης και οργάνωσης εκπαιδευτικών και τουριστικών προγραμμάτων για την επίσκεψη θρησκευτικών μνημείων σε όλη την Ήπειρο, αποτελεί μια μοναδική συμβολή στην ανάδειξη του τουρισμού της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας σε Έλληνες και ξένους -θρησκευτικούς και μη- τουρίστες, καθώς και σε προσκυνητές ώστε να ενισχυθεί η θρησκευτική και προσκυνηματική πολιτιστική έκφραση, να αναδειχθούν νέοι τουριστικοί προορισμοί στην Ήπειρο, ώστε να αυξηθεί ο δείκτης της τουριστικής ελκυστικότητας των περιοχών της, να ενισχυθούν οι περιφερειακές-τοπικές οικονομίες καθώς και να επεκταθεί η τουριστική περίοδος σε αυτή την ακριτική περιοχή της Πατρίδας μας», κατέληξε ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου «Αποφοίτων και Σπουδαστών Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας», κ.Νίκος Σουτόπουλος.
Οι παραπάνω προτάσεις έγιναν κατανοητές και οι επιδιώξεις του Σωματείου Θρησκευτικού Τουρισμού βρήκαν απόλυτα σύμφωνα τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων, ενώ από πλευράς του ο Γραμματέας της κ.Στάθης Σιούτης ανέφερε ότι «η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, ιδρύθηκε το 1994 και 25 χρόνια μετά εκπροσωπεί πάνω από το 80% των ξενοδοχειακών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων και πάνω από το 90% των ξενοδοχειακών κλινών αυτών.
Όλα τα μέλη της Ένωσης παρέχουν τις υψηλότερες υπηρεσίες στον τουρισμό και είναι πιστοποιημένα από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγονται ξενοδοχεία με υψηλές προδιαγραφές που συγκροτούν μια ξενοδοχειακή υποδομή που ανταποκρίνεται σε όλες τις σύγχρονες μορφές τουρισμού».
Όσον αφορά την περιοχή της Ηπείρου μας, πρότεινε «τα σημαντικά μοναστήρια και οι εκκλησίες να είναι ανοιχτά περισσότερες ημέρες και ώρες για να εξυπηρετούνται οι προσκυνητές και να γίνει εκεί η πρακτική των συνοδών-ξεναγών θρησκευτικού τουρισμού που διαθέτει ο νομός μας. Επίσης σημαντικό για μας είναι να προβάλλουμε περισσότερο τον βίο και το έργο του Αγίου Παϊσίου, στις διαδρομές που αυτός έζησε και μόνασε. Επίσης μας ενδιαφέρει να πιστοποιηθούν τα προϊόντα της Ιεράς Μονής Βελάς για το κοινό, έτσι ώστε σε λίγο χρονικό διάστημα να πραγματοποιήσουμε ένα μοναστηριακό γαστρονομικό φεστιβάλ», κατέληξε ο Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων κ.Στάθης Σιούτης.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων κ.Σπύρος Σουρέλης, τόνισε ότι «η πόλη μας αποτελεί σημείο συνάντησης της Εγνατίας με την Ιόνια Οδό και ότι ευελπιστούμε πως σύντομα θα προχωρήσει η σύνδεση της Ιόνιας με την Κακαβιά, το βόρειο τμήμα του Ε65, της παρα-Αδριατικής οδού προς την Κεντρική Ευρώπη, η δρομολόγηση τακτικής πτήσης με την Γερμανία κι άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς καθώς και η σύνδεση μας με την Κέρκυρα, την Πάτρα και τους Παξούς,  τον Μάιο του 2020 με υδροπλάνα. Επίσης στην περιοχή υπάρχει το Διεθνές Αεροδρόμιο Ιωαννίνων με συνεχώς αυξανόμενη κίνηση, αλλά και το αεροδρόμιο του Ακτίου Πρεβέζης με μεγάλο αριθμό τουριστών τους καλοκαιρινούς μήνες. Δεν είναι τυχαίο ότι τα Ιωάννινα είναι σταθερά από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα».
Ο αντιπρόεδρος κ.Θανάσης Τζάνος, ανέφερε ότι «η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης του θρησκευτικού τουριστικού μας προϊόντος και πρόθυμοι σε συνεργασία με την Ελλαδική εκκλησία, την Μητρόπολη Ιωαννίνων, την Περιφέρεια Ηπείρου και τους Δήμους του νομού μας, αλλά και το νεοσύστατο Σωματείο Θρησκευτικού Τουρισμού, που είναι το πρώτο Πανελληνίως».
«Είμαστε έτοιμοι να συνεργασθούμε μαζί σας και να υποδεχθούμε τουριστικά γραφεία θρησκευτικού τουρισμού αλλά και προσκυνητές από όλο τον κόσμο, να τους φιλοξενήσουμε, να τους περιηγήσουμε και να τους ξεναγήσουμε με τη βοήθειά σας στους θρησκευτικούς θησαυρούς του τόπου μας», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων κ.Θανάσης Τζάνος.
Η γόνιμη συνάντηση ενημέρωσης και εργασίας των δύο μερών έκλεισε με καφέ και προσφορά τουριστικών οδηγών από πλευράς της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων, αλλά και με την υπόσχεση των αυριανών συνοδών-ξεναγών Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ηπείρου ότι θα ανταποκριθούν -στο μέτρο του δυνατού- σε συνεργασία μαζί τους, κατά την επόμενη τουριστική περίοδο στην προβολή των θρησκευτικών μνημείων της πόλης των Ιωαννίνων και της περιοχής της Ηπείρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]