Δήμαρχος Ζαγορίου: Ελεύθερη διέλευση στα διόδια Δροσοχωρίου & σύνδεση της Εγνατίας με Μηλιωτάδες -Κήπους

Δύο βασικά αιτήματα του Δήμου Ζαγορίου, έθεσε ο Δήμαρχος κ. Γιώργιος Σουκουβέλος, στην σύσκεψη για τους Διευρωπαϊκούς Αξονες της Ηπείρου.

Ο Δήμαρχος Ζαγορίου κ. Γιώργιος Σουκουβέλος, συμμετείχε στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, στο Γραφείο του Προέδ
ρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, με κύριο θέμα συζήτησης τις  εκκρεμότητες που αφορούν τους διευρωπαϊκούς άξονες στα όρια της Ηπείρου ,με τη συμμετοχή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλεξάνδρου Καχριμάνη, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου του Προέδρου της Π.Ε.Δ. Ηπείρου κ. Χρήστου Ντακαλέτση, των βουλευτών της Π.Ε. Ιωαννίνων Στ. Καλογιάννη, Μ. Κεφάλα, Γ. Αμυρά, Μ. Τζούφη, των Δημάρχων Ζίτσας κ. Μιχαήλ Πλιάκου, Πωγωνίου κ. Κωνστ. Καψάλη, Κόνιτσας κ. Νικολάου Εξάρχου και των Αντιδημάρχων Ιωαννίνων κ. κ. Γεωργίου Αρλέτου -Αριστείδη  Παππά και Πρέβεζας κ. Ιωάννη Δαρδαμάνη.
Ο Δήμαρχος Ζαγορίου , έθεσε από κοινού με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, το θέμα της ελεύθερης διέλευσης και των μόνιμων κατοίκων του Ανατολικού Ζαγορίου από τα διόδια Δροσοχωρίου και ζήτησε, να εφαρμοστεί η απόφαση απαλλαγής από το αντίτιμο, η οποία ισχύει για τους κατοίκους του Μετσόβου. "Είναι άδικο,  ο κάτοικος του Ανατολικού Ζαγορίου, , να μην απαλλάσσεται, αλλά να πληρώνει κανονικά ακόμη και για καθημερινές μετακινήσεις", ανέφερε ο κ. Σουκουβέλος.  Ο Υπουργός Μεταφορών κι Επικοινωνιών κ. Καραμανλής, χαρακτήρισε δίκαιο το αίτημα και δεσμεύτηκε για την επίλυση του θέματος.
Εκτός αυτού έγινε αναφορά και σε ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα, αυτό  της σύνδεσης της Εγνατίας με Μηλιωτάδες-Κήπους Ζαγορίου.  Ο Υπουργός κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής άκουσε με ενδιαφέρον τα όσα έθεσε ο Δήμαρχος Ζαγορίου και η σημαντική εξέλιξη είναι ότι, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου ανέλαβε την δέσμευση για την εκπόνηση της μελέτης από την Περιφέρεια Ηπείρου. Με δήλωσή του ο Δήμαρχος Ζαγορίου, χαρακτήρισε εποικοδομητική την όλη συζήτηση και αναμένει το αποτέλεσμα της νέας συνάντησης που θα έχει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών,   στο επόμενο διάστημα.
Σε ό,τι αφορά στον οδικό άξονα Ιωάννινα- Καλπάκι – Κακαβιά, για τον οποίο έγινε εκτενής συζήτηση, ο Δήμαρχος Ζαγορίου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τελική απόφαση που ελήφθη και κάνει λόγο, για εφαρμογή της υπάρχουσας μελέτης στο τμήμα Πεδινή-Καλπάκι προβλέποντας τετράιχνη χάραξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]