Ιωάννινα:Συναντήσεις του Δημάρχου με τον Πρέσβη του Ισραήλ και τον Γιάννη Μπουτάρη


Με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα Γιόσι Αμράνι συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.
Ο Ισραηλινός διπλωμάτης βρίσκεται στα Γιάννενα με αφορμή την εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα που έγινε το βράδυ της Δευτέρας. Σήμερα είχε την δυνατότητα να επισκεφθεί το Κάστρο και τους χώρους όπου ήκμασε η Εβραϊκή Κοινότητα των Ιωαννίνων.
Η συνάντηση με τον δήμαρχο έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα ενώ η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ενίσχυση της τουριστικής και της εκπαιδευτικής συνεργασίας.
Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον πρέσβη του Ισραήλ και στις δηλώσεις του σημείωσε ότι «η συνεργασία θα είναι συνεχής με σκοπό την συμβολή του στην προβολή της πόλης αλλά και σε άλλους τομείς».
Κατά την συνάντηση έγινε συζήτηση για την παρουσία των Ιωαννίνων, τον Φεβρουάριο, στην τουριστική έκθεση του Τελ Αβίβ και ζητήθηκε η συνδρομή του για στοχευμένες συναντήσεις και συνεργασίες εκείνο το διάστημα.
Ο κ. Γιόσι Αμράνι δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την επίσκεψη στα Γιάννενα την οποία χαρακτήρισε ως μία από τις ωραιότερες πόλεις στην Ελλάδα.
«Είχαμε μία πολύ καλή συζήτηση και θα έχουμε μία εποικοδομητική συνέχεια με ιδιαίτερη έμφαση στον τουρισμό», σημείωσε στις δηλώσεις του ο Πρέσβης του Ισραήλ.
ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ
Επίσης σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων δέχθηκε στο γραφείο του τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης και Πρόεδρο του Μουσείου Ολοκαυτώματος Γιάννη Μπουτάρη.
Η συζήτηση που είχαν επικεντρώθηκε σε θέματα αυτοδιοίκησης αλλά και τουριστικής προβολής.
Ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ ευχαρίστησε τον κ. Μπουτάρη για την συνεργασία σημειώνοντας ότι είναι από τους ανθρώπους που άνοιξαν τον δρόμο της εξωστρέφειας.
«Τα Γιάννενα έχουν όλα τα εφόδια ώστε τον δρόμο αυτό να τον συνεχίσουν, ενισχύοντας την προγραμματισμένη εξωστρέφεια και την διπλωματία των πόλεων», τόνισε ο Δήμαρχος.
Ο κ. Μπουτάρης στις δηλώσεις του σημείωσε ότι η κάθε πόλη πρέπει να γνωρίζει την ιστορία και το παρελθόν της ώστε να μπορέσει να ορίσει το μέλλον της.
«Τα Γιάννενα μπορούν να αξιοποιήσουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα και το Πανεπιστήμιό τους και να διαγράψουν μία λαμπρή πορεία», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]