Ανοιχτή επιστολή της Ένωσης Επιχειρήσεων Ζαγορίου προς τον Πρωθυπουργό ...

...για την επέκταση της Ιόνιας Οδού προς την Κακαβιά

Ανοικτή επιστολή:

Αξιότιμε Κ. Πρόεδρε της Κυβέρνησης

Όπως γνωρίζετε, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάδειξη της περιοχής μας, του Ζαγορίου, που τόσο ενίσχυσε η πρόσφατη παρουσίας σας, ήταν και είναι η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων που το περιβάλλουν.

Ήδη ένα μεγάλο μέρος από αυτούς τους ζωτικούς για την περιοχή μας  άξονες έχουν πραγματοποιηθεί και απομένουν μερικοί ακόμη για να ολοκληρωθούν όπως ο Ε65 και η ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού, δηλαδή η κατάληξη της στον διασυνοριακό σταθμό Κακαβιάς όπου θα συναντηθεί με το υπόλοιπο υπό κατασκευή δυτικοευρωπαϊκό άξονα της Αδριατικής.

Όσον αφορά τον Ε65 από ότι γνωρίζουμε,  η ολοκλήρωση του προχωρά σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις του αρμόδιου υπουργείου.

Σε αντίθεση με τον Ε65, από προχθεσινές ανακοινώσεις του ίδιου του υπουργείου σε επερώτηση του Βουλευτού σας Κου Αμυρά, φαίνεται ότι η ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού όχι μόνον να έχει βαλτώσει αλλά επιπλέον το υπουργείο να είναι έτοιμο να προκρίνει την μεσοβέζικη λύση του δυο αξόνων αντί του κλειστού αυτοκινητόδρομου των 4 λωρίδων μέχρι τουλάχιστον τον κόμβο Καλπακίου όπως το αρχικό εδώ και 10 πλέον χρόνια σχέδιο προβλέπει, στο όνομα της έλλειψης πόρων.

Μας προκαλεί θλίψη μετά από τόσα χρόνια απραξίας,  η πολιτική επιλογή της τωρινής ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου για μείωση του κόστους του έργου, αντί της σθεναρής διεκδίκησης του μέσα στα πλαίσια του σε εξέλιξη ευρωπαϊκού προγράμματος «Συνδέοντας την Ευρώπη».

Με βάση αυτό το πλαίσιο,  η Ένωση μας συντάσσεται με όλους τους τοπικούς φορείς, Περιφέρεια, Δήμους, Ενώσεις, Οργανώσεις, κλπ, που με μια φωνή απαιτούν την ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού, έναν κατά τα λοιπά βασικό εμπορευματικό δρόμο για τον τόπο μας και την χώρα.

Ειδικότερα, η ΕΤΕΖ συντάσσεται απολύτως με την θέση που εξέφρασε η πλέον αρμόδια σε τοπικό επίπεδο αρχή, η Περιφέρεια Ηπείρου και καλεί όλους τους τοπικούς βουλευτές να λάβουν θέση και να απαιτήσουν την ολοκλήρωση του έργου όπως αυτό ακριβώς έχει προετοιμαστεί εδώ και δέκα περίπου χρόνια.

Από την πλευρά σας, παρακαλούμε για την παρέμβαση σας προκειμένου να αναδείξετε σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο την σπουδαιότητα και την κρισιμότητα του έργου για την περιοχή μας όπως και τις υπόλοιπες  ακριτικές περιοχές του Νομού, δηλαδή των Δήμων Πωγωνίου και Ζίτσας.

Σε αναμονή των πολιτικών ενεργειών σας.

Με τιμή
Ένωση Επιχειρήσεων Ζαγορίου - ΕΤΕΖ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]