Ιωάννινα:Δυναμική πορεία για την καταδίκη της επικίνδυνης Συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ

Συγκέντρωση και πορεία για την καταδίκη της επικίνδυνης Συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ για τις βάσεις που έφερε  στην βουλή η κυβέρνηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτη 30/1 από την ΤΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ και τις οργανώσεις της ΚΝΕ.
Στη συγκέντρωση ομιλία πραγματοποίησε ο Σπύρος Κωστής, μέλος του Τομεακού Γραφείου της Τ.Ο. Ιωαννίνων του ΚΚΕ οποίος μεταξύ άλλων είπε : «Καταδικάζουμε μια συμφωνία που μετατρέπει τη χώρα μας σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο και το λαό μας σε στόχο των κανονιών τους. Απαιτούμε η Συμφωνία αυτή να ακυρωθεί, να επιστρέψουν τώρα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις από αποστολές στο εξωτερικό, να κλείσουν τη βάση της Σούδας, του Ακτίου και όλες οι βάσεις και υποδομές. Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους! Το κόμμα μας έγκαιρα είχε προειδοποιήσει τον λαό για τις εξελίξεις που ξεδιπλώνονται μπροστά μας. Από την αρχή ακόμα της κρίσης, καλούσε τον λαό να επαγρυπνεί, γιατί γνωρίζουμε καλά ότι οι κρίση αυξάνει τους ανταγωνισμούς των καπιταλιστών για μεγαλύτερα κέρδη. Και μεγαλύτεροι ανταγωνισμοί για κέρδη σημαίνουν αίμα, πόλεμο και προσφυγιά. Πάντα ίσχυε και πάντα θα ισχύει όσο υπάρχει αυτό το σάπιο σύστημα. Και να αφήσουν τα σάπια, αυτοί που προσπαθούν να θολώσουν το τοπίο με την δήθεν παντοδυναμία την διπλωματίας τους και το διεθνές δίκαιο και άλλα παχιά λόγια. Σήμερα είναι πιο φανερό από ποτέ, ότι τις συμφωνίες τους της φτιάχνουν  για να τις σπάνε.»
«Σήμερα δεν μιλάμε απλά για το θεωρητικό ενδεχόμενο μιας πολεμικής εμπλοκής στην περιοχή, Αλλά μιλάμε για ολόκληρες χώρες ερείπια, χώρες που φλέγονται και για σειρήνες που δείχνουν την συστηματική προετοιμασία ίσως μιας ακόμα πιο γενικευμένης σύρραξη. Κλιμακώνεται η επιθετικότητα ανάμεσα σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσία - Κίνα και με την εμπλοκή δεκάδων άλλων κρατών. Οι πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη, στο Ιράν, στον Περσικό Κόλπο, η τεράστια συγκέντρωση δύναμης πυρός στην περιοχή, προειδοποιούν για τον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης».
«Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, οι Ελληνικές κυβερνήσεις, αυτή και όλες οι προηγούμενες ανεξαιρέτως έχουν επιλέξει μετά από τις εντολές των καπιταλιστών, να εμπλέξουν όλο και περισσότερο τον λαό μας στο κουβάρι των αντιθέσεων. Συμμετέχουν με τα μπούνια στους σχεδιασμούς. Διαφημίζουν τους συμμάχους τους, τις γνωστές ΗΠΑ , το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ που μόλις σήμερα βομβάρδισε πάλι περιοχές στην λωρίδα της Γάζας, την Σαουδική Αραβία που λιμοκτονεί μια ολόκληρη χώρα την Υεμένη, την Ε.Ε που όσο και να προβάλει το προσωπείο της ειρηνικής και ανθρωπιστικής ένωσης, δεν μπορεί να κρύψει ότι είναι από τους βασικούς παίχτες στο αιματοκύλισμα των λαών όχι μόνο την περιοχής μας, αλλά και πολλών χωρών της Αφρικανικής ηπείρου και η λίστα μεγαλώνει. Δείξε μου τον φίλο σου, να σου πως ποιος είσαι λέει ο λαός. Εμείς λοιπόν δηλώνουμε ότι αυτοί οι φονιάδες, τα ιμπεριαλιστικά κράτη δολοφόνοι, δεν είναι δικοί μας φίλοι. Ο  ελληνικός λαός δε συμφιλιωθεί με τους δυνάστες. Δικοί μας φίλοι είναι οι λαοί της περιοχή, οι εργάτες και οι αγρότες που τους εκμεταλλεύονται οι δικοί τους καπιταλιστές και τους κάνουν κρέας στα κανόνια τους, τους βάζουν να φαγωθούν μεταξύ τους, τους πετάν στο θάνατο και στην προσφυγιά. Δικά μας ταξικά αδέρφια είναι οι τούρκοι εργάτες, που ζουν όπως και εμείς στην φτώχεια και την ανέχεια, στην ανασφάλεια και τον φόβο. Είναι ο Αλβανικός λαός, που λίγο καιρό πριν, δοκιμάστηκε από έναν σεισμό που ισοπέδωσε τα σπίτια του. Είμαστε περήφανοι για την στάση των ταξικών δυνάμεων των σωματείων μας, του Ε.Κ που συγκέντρωσαν αμέσως είδη πρώτης ανάγκης για το γειτονικό λαό.  Είμαστε περήφανοι για την κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν λίγο καιρό το κόμμα μας και το ΚΚΤ, κρατώντας ψηλά την σημαία του διεθνισμού. Οι σύντροφοι μας στην Τουρκία, μέσα σε συνθήκες τρομοκρατίας και διώξεων, απλώνουν το χέρι τους στον λαό μας και δηλώνουν μαζί μας: Οι λαοί της Τουρκίας και της Ελλάδας
δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους. Έχουν συμφέρον να διεκδικήσουν να ζούνε ειρηνικά και να παλεύουν για το δικό τους μέλλον, κόντρα στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, στα καπιταλιστικά κέρδη, που οδηγούν στον πόλεμο. Για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, το «ξερίζωμα» εκείνων των αιτιών που οδηγούν τους λαούς στην «κρεατομηχανή» του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Αυτοί είναι οι κομμουνιστές».
Το ΚΚΕ δηλώνει καθαρά στον λαό, στην εργατική τάξη, και στα παιδία της ότι οι εξελίξεις αυτές, οι πολιτικές επιλογές των αστικών κομμάτων είναι πολύ επικίνδυνες και πρέπει να σημάνει συναγερμός παντού!
«Στην Ελλάδα όπως και σε κάθε χώρα του κόσμου υπάρχουν δύο πατρίδες. Η πατρίδα των εργαζόμενων, των λαϊκών στρωμάτων, οι γειτονιές, οι πόλεις, τα χωριά τους, το βιός τους, η πατρίδα του αγώνα για μια καλύτερη ζωή. Από την άλλη υπάρχει η πατρίδα των μονοπωλίων, των καπιταλιστών τα κέρδη τους, οι καταθέσεις τους, οι μετοχές τους. Όταν αυτοί μιλάνε για πατρίδα και εθνική γραμμή έχουν το νου τους μόνο στη δεύτερη, αυτή υπηρετούν, αυτή υπερασπίζονται, είναι η πατρίδα που ληστεύει το λαό, τους εργαζόμενους, της ανεργίας, της εργασιακής ανασφάλειας Οι κομμουνιστές εναντιώνονται στα σχέδια αμφισβήτησης συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων υπερασπίζοντας την πρώτη πατρίδα , την πατρίδα του λαού, των εργαζομένων και κυρίως με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, στην προοπτική ο λαός, οι εργαζόμενοι να φτιάξουν την δικιά τους πατρίδα , με τον πλούτο και την εξουσία στα δικά τους χέρια».
Απαιτούμε:
Να αποσυρθεί η ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις.
Να κλείσει η βάση της Σούδας, να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας.
Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό
Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!».

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]