ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ποια είναι τα επόμενα νομοσχέδια που έρχονται στη Βουλή

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του προέδρου του σώματος, Κώστα Τασούλα
Τα νομοσχέδια του υπουργείου Εργασίας για το επίδομα των 2.000 ευρώ υπέρ των νέων γεννήσεων, του Υποδομών για τα υδατοδρόμια, του Αγροτικής Ανάπτυξης για τους συνεταιρισμούς και του Προστασίας του Πολίτη για την αναδιάρθρωση της Πολιτικής Προστασίας, παίρνουν σειρά στη Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του προέδρου του σώματος, Κώστα Τασούλα προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Παράλληλα, τίθενται προς ψήφιση στην ολομέλεια, μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, τα νομοσχέδια του υπουργείου Εξωτερικών με τις ρυθμίσεις για το Brexit (Παρασκευή, 17/1), του υπουργείου Εσωτερικών για τον εκλογικό νόμο (Τετάρτη 22 ή Πέμπτη 23/1) κατά τη συζήτηση του οποίου αναμένεται να τοποθετηθούν και οι πολιτικοί αρχηγοί, καθώς και του υπουργείου Παιδείας για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (Πέμπτη 23 ή Παρασκευή 24/1).

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο για τον εκλογικό νόμο μπαίνει αύριο (15 Ιανουαρίου) για επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή, η οποία αναμένεται να ολοκληρώσει το έργο της τη Δευτέρα 20/1. Η ολομέλεια θα συζητήσει το νομοσχέδιο την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, και εάν χρειαστεί και την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου. Κατά την έναρξη συζήτησης του νομοσχεδίου αναμένεται να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, μετά την ομιλία του, θα μεταβεί στο Νταβός για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Την ερχόμενη Τρίτη 21/1 αναμένεται να εισαχθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή, η αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Τέλος, όπως ενημέρωσε ο κ. Τασούλας, η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής όρισε με μεγάλη πλειοψηφία (20 στους 24) τους καθηγητές Σπ. Βλαχόπουλο και Ν. Κυριαζή στις θέσεις προέδρου και αντιπροέδρου αντίστοιχα, της νέας Επιτροπής Αξιολόγησης Ποιότητας της Νομοπαρασκευαστικής Διαδικασίας της ΒτΕ. Η επιτροπή αυτή αντικαθιστά την κατηργημένη Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή (ΚΕΝΕ).

Επίσης, τη Δευτέρα θα συζητηθεί επίκαιρη επερώτηση 68 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομική βία. Επίσης, την επόμενη Τρίτη - δηλαδή στις 21 του μήνα- θα ψηφιστούν τρία νομοσχέδια με κυρώσεις συμβάσεων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Μόλις ολοκληρωθεί αυτός ο «κύκλος» συνεδριάσεων ακολουθεί η ψήφιση εννέα ακόμα νομοσχεδίων, που αφορούν κυρίως κυρώσεις συμβάσεων. Στη συνέχεια θα περάσουν από τη Βουλή τέσσερα ακόμα νομοσχέδια: για το επίδομα γέννησης, για τα υδατοδρόμια, για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και για την πολιτική προστασία.





★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]