Αλλάζουν τα πάντα για τους φορτιστές όλων των κινητών

Μια συζήτηση που έχει αρχίσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπορεί να προκαλέσει σημαντικά σχεδιαστικά και οικονομικά προβλήματα στην Apple.

Συγκεκριμένα, ευρωβουλευτές ζητούν την δεσμευτική καθιέρωση ενός τύπου βύσματος/καλωδίου με το οποίο θα φορτίζονται όλες οι φορητές συσκευές, όπως τα smartphones, τα tablets, τα e-book readers και άλλες τέτοιες συσκευές

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να μειωθεί ο όγκος των ηλεκτρονικών «σκουπιδιών» από φορτιστές με βύσματα που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από συγκεκριμένες εταιρείες. Και εδώ αρχίζει το πρόβλημα με την Apple

Τα τελευταία χρόνια, στα περισσότερα smartphones χρησιμοποιούνται βύσματα USB τύπου C για τη φόρτηση και τη σύνδεση με υπολογιστές, ωστόσο η Apple χρησιμοποιεί αποκλειστικά βύσμα τύπου lightning.

Μάλιστα, η εταιρεία στο πλαίσιο της συζήτησης ισχυρίστηκε ότι ο κοινός φορτιστής θα παρεμποδίσει την καινοτομία και θα προκαλέσει προβλήματα στο περίπου ένα δισεκατομμύριο καταναλωτών που χρησιμοποιούν τα προϊόντα της.

Σημειώνεται ότι η συζήτηση για τον ενιαίο φορτιστή έχει αρχίσει εδώ και πέντε χρόνια, με τους ευρωβουλευτές αρχικά να ενθαρρύνουν τις εταιρείες να κινηθούν εθελοντικά προς την κατεύθυνση αυτή.
via


Πηγή: Yahoo!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]