ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:"Καμπανάκι" κινδύνου για το Πολυδύναμο στο Χατζηκώστα


ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ Επιτροπή Αγώνα Γ.Ν. Χατζηκώστα                       
ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ .

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΗΣ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

 ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ.


Η νέα χρονιά, συνάδελφοι, ξεκινάει με την κατάσταση στο νοσοκομείο μας να είναι οριακή και όλο και πιο επικίνδυνη σε προσωπικό και χρηματοδότηση, με την εντατικοποίηση της εργασίας να απειλεί μαζικά πλέον την σωματική και ψυχική υγεία μας.

Παρόλα αυτά η πλειοψηφία του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων για δύο χρόνια διέλυσε τη λειτουργία του, ενώ την ίδια στιγμή αξιοποιούσαν την συνδικαλιστική ιδιότητά τους για  διαμεσολαβήσεις για εργολαβική επίλυση ατομικών προβλημάτων συναδέλφων αλλά και οι μεν για την απροκάλυπτη στήριξη της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και οι δε για την επιστροφή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Είναι απορίας άξιο , “με τι μούτρα” θα εμφανιστούν ορισμένοι να ζητήσουν την εκλογική  στήριξη των συναδέλφων όταν είναι υπεύθυνοι για το ότι δε κουνιέται φύλλο, για το ότι υπάρχουν σοβαρά καθημερινά χρόνια και οξεία προβλήματα και δεν υπάρχει καμία οργανωμένη απάντηση από τη μεριά των εργαζομένων

Το σωματείο με ευθύνη τους «έβγαλε» το νοσοκομείο μας από την επικαιρότητα της πόλης και άφησε την διοίκηση να «αλωνίζει» προβάλλοντας μια ειδυλλιακή αλλά ψεύτικη εικόνα για το Χατζηκώστα.

Σε όλα τα μεγάλα και μικρά ζητήματα το σωματείο απουσίαζε εκκωφαντικά με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ να παρεμβαίνουν και να αναδεικνύουν την πραγματικότητα από τη σκοπιά εργαζομένων και ασθενών, σε συνθήκες διαλυμένου σωματείου.

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ

Δεν πέρασαν ούτε τρεις μήνες από την τελευταία παρέμβαση του ΠΑΜΕ για την χωρίς ουσιαστικούς όρους εκκίνηση της λειτουργίας του ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ  και δυστυχώς φαίνεται ήδη η «γύμνια» του όλου εγχειρήματος..

Με έγγραφο του ο Διευθυντής του ψυχιατρικού τομέα του Χατζηκώστα στις 9-01-2020, ζητά την άμεση στελέχωση του Ψυχιατρικού Τομέα σε ιατρικό και διοικητικό προσωπικό καθώς και την χρηματοδότηση της νέας δομής, διότι σε αντίθετη περίπτωση «θα αναγκαστούμε καταρχήν να προβούμε σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας του Σταθμού Υποδοχής Εξαρτημένων»  ζητώντας το αυτονόητο δηλ. «όρους πλήρους υποστήριξης και σεβασμού του έργου της επιστημονικής ομάδας και ασφάλειας των ασθενών μας».

          Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Χατζηκώστα είχαμε προειδοποιήσει , κόντρα στα πανηγύρια και τις μεγαλοστομίες της Διοίκησης και του Υπουργείου, ότι  τόσο η προηγούμενη όσο και η σημερινή κυβέρνηση δεν είχαν διασφαλίσει ασφαλείς όρους λειτουργίας.

Αποδεικνύονται σωστοί οι φόβοι μας ότι είναι ισχυρό το ενδεχόμενο να λειτουργήσει η δομή αυτή και άλλες με ΣΔΙΤ. Είναι άλλωστε κατοχυρωμένη η δυνατότητα των διοικήσεων δημόσιων νοσοκομείων, να υλοποιούν έργα και υπηρεσίες με  ΣΔΙΤ, με βάση τον νόμο 4413/2016 που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.  Οι ΣΔΙΤ στα δημόσια νοσοκομεία είναι στην προγραμματική αντίληψη και της ΝΔ και ο μοχλός ιδιωτικοποίησης ευρύτατων υπηρεσιών των νοσοκομείων. Άλλωστε ο νέος διοικητής διαφημίζει διαρκώς δημόσια τις δράσεις ΣΔΙΤ που εφάρμοσε στο νοσοκομείο Φιλιατών όσο ήταν εκεί διοικητής.

ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ Η ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

Η κατάσταση σε πολλές κλινικές, όσον αφορά το προσωπικό είναι στα όρια ασφαλείας.

Σχεδόν όλες οι κλινικές στηρίζονται σε επικουρικό προσωπικό, και εργαζομένων μέσω προγράμματος ΟΑΕΔ, ενώ υπάρχουν τμήματα και κλινικές (όπως τα Πρόωρα και η Παθολογική Α’) όπου το πρόβλημα είναι πραγματικά τεράστιο και οι συνάδερφοι δε μπορούν ούτε να αρρωστήσουν.

Λύσεις δε βρίσκονται με αναγκαστικές μετακινήσεις. Δηλαδή να πάρω ένα νοσηλευτή από τμήμα που λειτουργεί στο όριο και να τον πάω στο άλλο που είναι έτοιμο να κλείσει.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Νοσοκομείο μας , όπως και σε όλες τις δημόσιες μονάδες Υγείας, με το δραστικά λιγότερο προσωπικό και την αντικατάσταση μεγάλου μέρους του μόνιμου προσωπικού με εργαζόμενους ορισμένου χρόνου εργασίας, συμβάλλει στο στόχο της μείωσης του λεγόμενου «μισθολογικού κόστους», βασικού χαρακτηριστικού στην επιχειρηματική λειτουργία των δημόσιων μονάδων Υγείας. Τώρα χρειάζονται άμεσες προσλήψεις προσωπικού! Άμεσα μονιμοποίηση όλων ελαστικά απασχολήσιμων εργαζωμένων γιατί καλύπτουν πάγιες και ζωτικές ανάγκες!.

ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ

Η “αξιολόγηση” νοσοκομείων που προετοιμάζουν στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας  με δεδομένη  αυτή την  κατάσταση στο προσωπικό του Νοσοκομείου, θα οδηγήσει να αξιολογηθούμε όλοι ως ανεπαρκείς και το Χατζηκώστα να μην μπορεί να πιάσει τους δείκτες αποδοτικότητας που θα είναι προϋπόθεση για την περαιτέρω χρηματοδότησή του.  Αυτός είναι και ο στόχος τους ώστε να πιέσουν σε πιο έντονη επιχειρηματική λειτουργία τα νοσοκομεία και να έχουν το άλλοθι να κλείνουν ό,τι δεν λειτουργεί αποδοτικά με τα επιχειρηματικά κριτήριά τους.

Για ποια “ θεραπευτικά πρωτόκολλα” να συζητήσουμε όταν λείπουν από το Νοσοκομείο βασικές αντιβιώσεις και άλλα φάρμακα, α’ εκλογής για πολλές παθήσεις και αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιούμε εναλλακτικές λύσεις γιατί δε προμηθεύει η φαρμακευτική εταιρία τα συγκεκριμένα φάρμακα; Μα μόνο για τα πρωτόκολλα που κόβουν κόστος στην θεραπεία των ασθενών και χρησιμεύουν στην προσαρμογή του κόστους λειτουργίας των κλινικών στον προκρούστη της ιδιωτικής ασφάλισης που προετοιμάζει η κυβέρνηση με το νέο ασφαλιστικό!!!

                                 ΤΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ???                                                                       ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Για όλα αυτά και για άλλα τόσα που συμβαίνουν καθημερινά, ο καθένας μας πρέπει να σκεφθεί.  Τι σωματείο χρειάζεται σήμερα για να απαντήσουμε στην επίθεση που δεχόμαστε σε όλους τους τομείς. Χρειαζόμαστε εκπροσώπους που θα είναι τα καλά παιδιά των διοικήσεων, της ΥΠΕ και του υπουργείου ή εκπροσώπους που θα πρωτοστατούν στην οργάνωση της διεκδίκησης λύσεων όσων βιώνουμε; Χρειαζόμαστε σωματείο που εμφανίζεται μόνο για γιορτές και βασιλόπιτες ή σωματείο που πρωτοστατεί για καλύτερους όρους δουλειάς και παροχής υγείας στα λαϊκά στρώματα;

ΤΟ ΠΑΜΕ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ,  ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ  ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ , ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]