Αφιερωμένο στο νεοϊδρυθέν Εκκλησιαστικό Μουσείο το ημερολόγιο τοίχου 2020 της ενορίας Κεστρίνης

Αφιερωμένο στο νεοϊδρυθέν Εκκλησιαστικό Μουσείο είναι  το ημερολόγιο τοίχου 2020 της ενορίας Κεστρίνης Θεσπρωτίας.
Με σκοπό κειμήλια (εικόνες, βιβλία, έγγραφα, άμφια), που ήταν λησμονημένα σε σιωπηλές και αραχνιασμένες γωνιές, να είναι διαθέσιμα σε επισκέπτες και να τους φέρνουν σε επαφή με την Ορθόδοξη παράδοση του τόπου, στήνεται με σταδιακά βήματα από την ενορία Κεστρίνης το πρώτο στη Θεσπρωτία ενοριακό Εκκλησιαστικό Κειμηλιαρχείο-Μουσείο.
Όπως τονίζει ο εφημέριος π. Ηλίας Μάκος, το Εκκλησιαστικό Μουσείο στοιχειοθετεί μια πάλη ενάντια στο χρόνο και τη φθορά, θα λειτουργεί ως κιβωτός προγονικών θησαυρών για τις επερχόμενες γενιές. Θα ανασύρει μνήμες, θα  ξαναζωντανεύει ανθρώπους, θα φωτίζει εποχές.
Ο εκθεσιακός χώρος, όπου θα υπάρχουν αποδείξεις  της εκκλησιαστικής παράδοσης του τόπου, που θα είναι διαθέσιμος για επίσκεψη σε κάθε ενδιαφερόμενο, θα αποτελεί μια ζωντανή μαρτυρία της αγνής πίστης και της αληθινής ευλάβειας, αλλά και μια σημαντική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.
Αυτή η κληρονομιά θα λειτουργεί ως μια ζωντανή φλέβα, από την οποία θα μεταγγίζεται στο διάβα του χρόνου η συνείδηση της φυλής και η αυθεντικότητα της Ορθοδοξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]