ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Βιωματικό εργαστήρι αφήγησης παραμυθιού 2020 στα Ιωάννινα

Το εργαστήρι απευθύνεται σε όσους αγαπούν τα παραμύθια και την αφήγηση και σε όσους θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τα παραμύθια και την αφήγηση ως εργαλείο στην δουλειά τους. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, λογοθεραπευτές ,ψυχολόγους, επαγγελματίες ή φοιτητές  του χώρου της προσχολικής και σχολικής αγωγής, των κοινωνικών επιστημών και του Θεάτρου. Επίσης, σε γονείς και σε όσους ασχολούνται με ομάδες (εμψυχωτές, team leaders, εκπαιδευτές, κ.λ.π).


 Αρκούν οι πρώτες λέξεις ενός παραμυθά για να αρχίσουν οι μαγικές εικόνες να ξετυλίγονται μπροστά μας, εικόνες που θα μας ταξιδέψουν σε κόσμους φανταστικούς , ονειρικούς, γεμάτους απρόσμενα γεγονότα και μαγικά αντικείμενα. Σε αυτά τα εργαστήρια θα ανακαλύψουμε με βιωματικές ασκήσεις και παιχνίδια τις τεχνικές με τις οποίες μπορούμε να δώσουμε ζωή στις ιστορίες, στους ήρωες των παραμυθιών και στα κατορθώματα τους, χρησιμοποιώντας την δύναμη του προφορικού λόγου, της μυθοπλασίας, της σωματικής έκφρασης και της μιμικής. Θα φτιάξουμε δικές μας ιστορίες και θα γνωρίσουμε την αξία του λαϊκού παραμυθιού.

     Θέματα που θα αναπτυχθούν :

1.      Πως αφηγούμαστε  ένα παραμύθι  χρησιμοποιώντας  τις  εικόνες .(Η δύναμη της εικόνας, , η αξία του λαϊκού παραμυθιού ).

2.      Πως χρησιμοποιούμε τον λόγο για να αφηγηθούμε μια ιστορία.(Φωνή, ρυθμός ,μουσικότητα . Η δύναμη του προφορικού λόγου .)

3.      Πως ένας αφηγητής χρησιμοποιεί  το σώμα ,την έκφραση και τη μιμική για να ζωντανέψει ένα παραμύθι.

4. Φτιάχνω το δικό μου παραμύθι- ιστορία (φαντασία και μυθοπλασία)



Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί 9 και 16 Φεβρουαρίου,1 και 15 Μαρτίου, 5 και 12 Απριλίου. Κυριακές 5 μ.μ με 8:30 μ.μ) 

Περισσότερες πληροφορίες στο 6945407411 e-mail   mmaxaira@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]