Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων:Τελετή αναγόρευσης στην Ιατρική Σχολή

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗΣ
ΤΟΥ Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Γ. ΛΥΚΕΤΣΟΥ
ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ JOHNS HOPKINS
ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΕΔΡΑ ELIZABETH PLANK ALTHOUSE, Η.Π.Α.
ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ JOHNS HOPKINS BAYVIEW
ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

H Τελετή Αναγόρευσης του Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins στην ονομαστική έδρα Elizabeth Plank Althouse, Η.Π.Α. και Διευθυντή του Τμήματος Ψυχιατρικής του Νοσοκομείου Johns Hopkins Bayview κ. Κωνσταντίνου Γ. Λυκέτσου σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19.00 στην Αίθουσα Τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το πρόγραμμα της τελετής έχει ως εξής:

Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητή κ. Τριαντάφυλλο Α.Δ. Αλμπάνη

Έπαινος του Τιμωμένου από τον Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής, κ. Θωμά Ν. Υφαντή

Ανάγνωση του Ψηφίσματος από την Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής, Καθηγήτρια κυρία Άννα Μπατιστάτου

Περιένδυση του Τιμωμένου με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
από τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγητή κ. Ιωάννη Α. Γεωργίου

Επίδοση του Ψηφίσματος από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητή κ. Τριαντάφυλλο Α.Δ. Αλμπάνη

Ομιλία του Τιμωμένου με θέμα: «Προοπτικές θεραπείας της νόσου Αλτσχάιμερ - η Ελληνική Πρωτοβουλία»

Μουσικό Πρόγραμμα από φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με αποσπάσματα από την μουσική του Μάνου Χατζιδάκι για την ταινία του Elia Kazan "America - America" (1963).

Συμμετέχουν οι φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, οι οποίοι συμμετέχουν στο μάθημα «Μουσικά Σύνολα - Έντεχνη ελληνική μουσική» του χειμερινού εξαμήνου 2019-20:
Ακορντεόν
Μαρία Βλάχου, Κωνσταντίνος Ναθαναήλ
Ηλεκτρικό Μπάσο
Δημήτρης Καρακούσης
Κιθάρα
Μιχάλης Δεμερτζής
Κλαρινέτο
Αναστασία Κυριτσοπούλου, Κατερίνα Πανδή
Κρουστά
Κυριάκος Λανάρας, Μπαρίς Οβαλή
Λύρα Κρητική
Αγαθάγγελος Σημαντήρης
Μαντολίνο
Ιωάννης Βυνιχάκης, Νίκος Μουδάτσος
Νέι
Αναστασία Πίπη
Πιάνο
Δήμητρα Καμάκα
Σαντούρι
Δήμητρα Πιτσώνη, Μαρία Χριστοδούλου
Σαξόφωνο Άλτο
Μιχάλης Ψαροβασίλης
Σαξόφωνο Τενόρο
Σοφία Ζουμπέκη

Ενορχήστρωση, διδασκαλία και διεύθυνση:
Απόστολος Τσαρδάκας, μέλος ΕΔΙΠ Τμήματος Μουσικών Σπουδών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό. Προσέλευση έως τις 18.45΄.

Ακολουθεί βιογραφικό σημείωμα του Τιμωμένου:
Ο Καθηγητής ΚΩΝΣΤΑΝΤΙNΟΣ ΛΥΚΕΤΣΟΣ του γνωστού Πανεπιστημίου Johns Hopkins (Baltimore, MD, USA), είναι πρωτοπόρος στην έρευνα της άνοιας και του Αλτσχάιµερ. Συγκαταλέγεται επίσης ανάμεσα στους πιο διακεκριμένους ειδικούς παγκοσμίως στη φροντίδα και τη θεραπεία των ασθενών µε Αλτσχάιµερ και συναφείς άνοιες. Το έργο του στην μεταφραστική επιδημιολογία και την θεραπεία των νευροψυχιατρικών χαρακτηριστικών της άνοιας θεωρείται πρωτοποριακό.
Ήταν ο ιδρυτικός διευθυντής της Νευροψυχιατρικής Υπηρεσίας του Johns Hopkins, της οποίας ηγήθηκε για πάνω από µια δεκαετία. To 2006 έγινε διευθυντής Ψυχιατρικής στο Johns Hopkins Bayview και το 2007 κάτοχος της ονομαστικής έδρας Elizabeth Plank Althouse. Είναι ιδρυτικός διευθυντής του Κέντρου Αριστείας Ιατρικής Ακριβείας για το Alzheimer (Precision Medicine Center) στο Johns Hopkins. Από το 2019 ηγείται της πρωτοβουλίας για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την υλοποίηση και την παρακολούθηση ενός στρατηγικού σχεδίου μεταφραστικής έρευνας για την διαχείριση του Alzheimer και των σχετικών διαταραχών στην Ελλάδα.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 1980 τελείωσε το Κολλέγιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στο Northwestern University από όπου και πήρε πτυχίο στην Ψυχολογία (1980 – 1984). Από το Πανεπιστήμιο Washington στο Σαιντ Λούις έλαβε Διδακτορικό στην Ιατρική το 1988 και από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins του απονεμήθηκε Μάστερς στην Επιδημιολογία το 1994.

Ο καθηγητής έχει δημοσιεύσει πάνω από 400 επιστημονικές εργασίες, όπως επίσης πέντε επιστημονικά βιβλία (citations>47,000; h-index = 116). Το έργο του έχει αναγνωριστεί με τα μεγαλύτερα διεθνή βραβεία του επιστημονικού κλάδου του, όπως με το 2018 Βραβείο Γηριατρικής Έρευνας από την Αμερικανική Ακαδημία των Ψυχιάτρων, το 2016 Jack Weinberg Award στην Γηριατρική Ψυχιατρική από την Αμερικανική Ψυχιατρική Ένωση και το 2012 Βραβείο Επιφανών Επιστημόνων της Αμερικανικής Ένωσης Γηριατρικής Ψυχιατρικής. Το 2006 είχε λάβει το βραβείο S. William Proxmire ως εξέχουσα ηγετική μορφή στον αγώνα κατά του Αλτσχάιµερ. Από το 2001, το όνομα του Δρ. Λυκέτσου περιλαμβάνεται στον επίσημο κατάλογο των κορυφαίων ιατρών της Αμερικής (America’s Top Doctors).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]