Δήμος Ιωαννιτών: Η αντιμετώπιση προβλημάτων από έντονα καιρικά φαινόμενα στη συνεδρίαση του Συντονιστικού

  Η αντιμετώπιση προβλημάτων από έντονα καιρικά φαινόμενα στη συνεδρίαση του Συντονιστικού
Με σκοπό τον συντονισμό για την αντιμετώπιση προβλημάτων που ενδέχεται να προκύψουν κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου συνήλθε σήμερα το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιωαννιτών.
Ο συντονισμός και η συνεργασία αποτελούν τους δύο βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ώστε να υπάρξει αποτελεσματική και έγκαιρη παρέμβαση σε περιπτώσεις χιονοπτώσεων, παγετού ή και πλημμυρών.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων εξήρε την άριστη συνεργασία του Δήμου με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου η οποία έχει τον γενικό συντονισμό και ευχαρίστησε τον Προϊστάμενό της Δημήτρη Μαυρογιώργο για την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητα.
«Το Συντονιστικό αποτελεί ένα πολύ σημαντικό όργανο και πρέπει να το λειτουργούμε συχνά και ουσιαστικά» τόνισε ο δήμαρχος συμπληρώνοντας ότι με την λήξη της χειμερινής περιόδου θα συνέλθει εκ νέου ώστε να εξετάσει σχέδιο δράσης σε περίπτωση σεισμού και με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου θα λάβει μέτρα για την πρόληψη των πυρκαγιών και την περιφρούρηση του δασικού πλούτου της περιοχής.
Στην παρούσα φάση προέχει η οργάνωση του Δήμου και των υπηρεσιών του καθώς και η ανάπτυξη συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση προβλημάτων από έντονα καιρικά φαινόμενα.
Ο δήμος έχει προμηθευτεί με αλάτι το οποίο θα δοθεί έγκαιρα σε όλες τις τοπικές κοινότητες και τους πολιτιστικούς συλλόγους ώστε οι δημότες να εφοδιάζονται σε περίπτωση χιονόπτωσης ή παγετού.
Οι υπηρεσίες είναι έτοιμες να παρέμβουν με το προσωπικό και τα μηχανήματα ενώ έχει καταρτιστεί Μητρώο Ιδιωτών Ιδιοκτητών Μηχανημάτων, στα πρότυπα του ανάλογου που λειτουργεί η Περιφέρεια για να χρησιμοποιηθούν όταν προκύπτουν έκτακτες ανάγκες.
Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Λώλης αρμόδιος για θέματα πολιτικής προστασίας του Δήμου  υπογράμμισε ότι αυτό το διάστημα επικαιροποιείται ο σχεδιασμός για την παρέμβαση σε περίπτωση χιονοπτώσεων που αποτελεί άμεση προτεραιότητα ενώ έκανε γνωστό ότι οι υπηρεσίες θα ολοκληρώσουν το Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου προκειμένου αυτό να κατατεθεί και να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο Προιστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος υπογράμμισε ότι είναι η πρώτη φορά όπου ο Δήμος Ιωαννιτών ενεργοποιεί το Συντονιστικό και εκπονεί σχέδιο αποχιονισμού με κατανεμημένους ρόλους και με τον τρόπο που θα κινηθούν οι υπηρεσίες.
Τόνισε ότι σε περίπτωση χιονόπτωσης καθορίζονται προτεραιότητες αποχιονισμού με πρώτη τα νοσοκομεία κι ακολουθούν οι δημόσιες υπηρεσίες, τα σχολεία, οι σταθμοί των μέσων μαζικής μεταφοράς.
Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με την συνεργασία όλων θα αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν το επόμενο διάστημα.
Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού μετείχαν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Στρατού, του Δασαρχείου, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εθελοντικών οργανώσεων και σωματείων καθώς και ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για την λειτουργία του εργοταξίου Αριστείδης Παππάς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]