ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων:Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις

Η ένταση της Κρατικής Καταστολής πάει χέρι – χέρι με την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής. Η απόπειρα περιορισμού των διαδηλώσεων, οι πλαστικές σφαίρες ή οι «μικρές ελαστικές  μπάλες» που επικαλείται η αστυνομία ότι χρησιμοποίησε σε πρόσφατη επιχείρηση στο Κουκάκι, δείχνουν περίτρανα ότι το δόγμα «νόμος και τάξη» έχει στόχο τον «εχθρό λαό», έχει στόχο το εργατικό λαϊκό κίνημα, την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα που παλεύουν για το δίκιο τους, για το μεροκάματό τους, συνολικότερα για τα δικαιώματά τους. Ταυτόχρονα δοκιμάζουν νέα όπλα καταστολής πιο εξελιγμένα από το οπλοστάσιο που έφτιαξαν και διατήρησαν όλες οι κυβερνήσεις εδώ και χρόνια.
Οι εξελίξεις και η επιθετικότητα του κράτους των καπιταλιστών είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για το λαό, είναι ξεκάθαρη πρόθεση ότι επιδιώκουν να αντιμετωπίζουν τους διαδηλωτές «βαρώντας τους στο ψαχνό», όπως ανάλογα γίνεται και σε άλλες χώρες με πρόσφατο παράδειγμα τη Χιλή που μετράμε δεκάδες νεκρούς διαδηλωτές κι εκατοντάδες τραυματίες από τα πυρά των αστυνομικών δυνάμεων.
Η βίαιη καταστολή, ο περιορισμός των διαδηλώσεων, οι απόπειρες να χτυπηθεί το δικαίωμα της απεργίας είναι σχέδιο που θα σκοντάψει στην αποφασιστική θέληση και μαχητικότητα του εργαζόμενου λαού.
Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε μια ζωή με φτώχεια, ανεργία, πολέμους για τα κέρδη των καπιταλιστών. Το Εργατικό Λαϊκό Κίνημα είναι πιο ισχυρό από οποιοδήποτε μηχανισμό από οποιαδήποτε καταστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]