LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Οι Γιαννιώτες ηθοποιοί απαντούν ....στο ΔΗΠΕΘΕ και στον Δήμο

Ούτε λίγες ώρες δεν πέρασαν από την ανακοίνωσή μας και η διοίκηση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων μαζί με την δημοτική αρχή έσπευσαν να απαντήσουν δίχως μάλλον να διαβάσουν προσεκτικά το περιεχόμενο της και ούτε λίγο ούτε πολύ θέλησαν απλά να θολώσουν τα νερά σε ένα πολύ σοβαρό θέμα. Κατάπληκτοι και εμείς λοιπόν από την έκπληξη που τους προκάλεσε η ανακοίνωσή μας προβαίνουμε σε μια δεύτερη ξεκαθαρίζοντας πως καμιά πρόθεση δεν υπάρχει από την πλευρά μας να εμπλακούμε σε μια πολιτική αντιπαράθεση με κανέναν. Στόχος μας είναι η σωστή και ουσιαστική λειτουργία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων και το εργασιακό μας μέλλον στην πόλη που εδρεύουμε και δημιουργούμε.
Αξίζει να σημειωθεί πως για το θεατρικό φεστιβάλ «Η πόλη μας στη σκηνή» και η αναβολή του αποτέλεσε θέμα συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου έπειτα από δική μας έγγραφη πρωτοβουλία. Το ίδιο αδιαφόρησε πλήρως στις προτάσεις που εκκρεμούσαν και εννοείται πως ποτέ δεν κληθήκαμε σε κάποια συνάντηση ώστε να πραγματοποιηθεί μια συζήτηση γύρω από αυτό αλλά παράλληλα να γνωριστεί με τη θεατρική κοινότητα της πόλης. Στην απάντηση επίσης αναφέρεται πως αναζητείτε τρόπος για να μπορούν να γίνουν νομίμως οι συμπαραγωγές αυτές. Αυτό μας προκάλεσε μεγάλο προβληματισμό: δηλαδή η περσινές συμπαραγωγές πραγματοποιήθηκαν με άνομο τρόπο;
Όσον αφορά την μειωμένη συμμετοχή των τοπικών καλλιτεχνών στις αμιγείς παραγωγές του Θεάτρου τηρήθηκε σιγή ιχθύος αν και το νυν διοικητικό συμβούλιο είναι εκείνο που πρόθυμα, μετά από πρόταση της καλλιτεχνικής διευθύντριας ενέκρινε την παραγωγή της κεντρικής σκηνής της «Νόρας» του Ίψεν της οποίας οι δοκιμές πραγματοποιούνται στην Αθήνα και με την συμμετοχή στην διανομή ενός και μόνο γιαννιώτη συντελεστή. Το νέο διοικητικό συμβούλιο που διατείνεται πως «το ενδιαφέρον για την στήριξη των Ηπειρωτών δημιουργών είναι αμέριστο, πραγματικό και έμπρακτο» πως ακολουθεί τη λογική που απαξιώνει και απομονώνει την τοπική πολιτιστική δημιουργία και καταδικάζει τους ηπειρώτες ανθρώπους του θεάτρου στην ανεργία και την απραξία ή τους εξορίζει εκτός Ιωαννίνων;
Το διοικητικό συμβούλιο οφείλει να κατανοήσει την σοβαρότητα των θεμάτων που θίγουμε και να οδηγήσει το ηπειρωτικό θέατρο στην θέση που του αρμόζει. Λάθη του παρελθόντος έθεσαν σε κίνδυνο την βιωσιμότητά του και το βύθισαν στην υπολειτουργία του ή στην αφάνεια. Οι σκοποί του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων οφείλουν να είναι με επίκεντρο τον πολιτισμό που γεννιέται και παράγεται εδώ προς την πόλη μας,  την Ήπειρο, την ελληνική επικράτεια και το εξωτερικό.
Ευχόμαστε και ελπίζουμε να ξεκινήσει δια ζώσης μια ουσιαστική επαφή με το διοικητικό συμβούλιο και κυρίως μια συνεργασία και αυτό το ζητούμε δημόσια.

Γιαννιώτες Ηθοποιοί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]