ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

5 μέτρα ...και 85 kg υλικά για το μελομακάρονο για Γκίνες στην Παραμυθιά![βίντεο-φωτό]

H κ.Θεοδώρα Σιόλου ,πρόεδρος της κοινότητας Γαρδικίου ,αναζητώντας  φέτος κάτι  ξεχωριστό    για τον τόπο της ενόψει των Χριστουγέννων είχε τη μοναδική ιδέα να φτιάξει φέτος η Παραμυθιά ένα μελομακάρονο για ρεκόρ Γκίνες !
Η ιδέα της έγινε αμέσως   αποδεκτή με ενθουσιασμό τον Δήμο   και  έτσι η δουλειά για το εγχείρημα ξεκίνησε με τη συμμετοχή συλλόγων ,φορέων και εθελοντών  που όλοι όλοι μαζί κατάφεραν να   κάνουν  αυτή την ιδέα πραγματικότητα φτιάχνοντας ένα μελομακάρονο 5 μέτρων!
Η κ.Μπέλλου ,που  είχε τον συντονισμό όλης αυτής της προσπάθειας ,μιλώντας στο epirus-tv-news.gr είπε πως αν και ήταν ένα μεγάλο ρίσκο όλα ευτυχώς πήγαν καλά και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε όλους!
Για  το μελομακάρονο γίγας χρειάστηκαν 35 κιλά αλεύρι ,6,5 κιλά ζάχαρη , 6,5 κιλά φυσικός  χυμός πορτοκαλιού ,18,5 κιλά λάδι και 20 κιλά σιρόπι !
Όσο για το ψήσιμό του   χρειάστηκε να κατασκευαστεί  ειδική λαμαρίνα από σιδερά της περιοχής για να ψηθούν διαγώνια   αρχικά τα 2,5 μέτρα και στη συνέχεια τα υπόλοιπα  ,με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται σε 4 περίπου ώρες .

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μελομακάρονο  βάρους 85 περίπου κιλών   είναι φτιαγμένο  ενιαίο και όχι σε μικρά κομμάτια και κάθε έλεγχος γι αυτό είναι αποδεκτός!
Τόσο η κ.Σιόλου όσο και η κ.Μπέλλου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους που όλα πήγαν καλά και μπόρεσαν  έτσι να   βάλουν φέτος μια ξεχωριστή πινελιά στις εορταστικές εκδηλώσεις  της περιοχής

Το μελομακάρονο αφού τοποθετήθηκε  εν μέσω χειροκροτημάτων σε ειδική κατασκευή που είχε στηθεί  στο κέντρο του πεζόδρομου της Παραμυθιάς μετρήθηκε από τον Δήμαρχο  και  στη συνέχεια μοιράστηκε στον κόσμο .

"Το μελομακάρονο για Γκίνες που έφτιαξε φέτος η Παραμυθιά σηματοδοτεί τις νέες ιδέες στις οποίες είμαστε ανοιχτοί ως Δήμος  ώστε  έτσι  να μπορούμε να προχωράμε  στο αύριο  " είπε ο Δήμαρχος  Σουλίου κ.Καραγιάννης μιλώντας στο epirus-tv-news  ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσοι δούλεψαν για την επιτυχία του εγχειρήματος ευχόμενος  χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]