ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Το 4ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων στο 6ο Μαθητικό Ευρωπαϊκό Συνέδριο




Φωτογραφία: Η ομάδα του 4ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, με την κυρία Αλίκη Κεφαλογιάννη, Διευθύντρια του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Ιταλίας.

Ομάδα 15 μαθητριών / μαθητών του 4ου Γυμνασίου Ιωαννίνων πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιταλία, από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου 2019, λαμβάνοντας μέρος στο 6ο Μαθητικό Ευρωπαϊκό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Βενετία με θέμα «Η Ιστορία συναντά τις Τέχνες, τα Γράμματα και την Τεχνολογία: Ο Άνθρωπος και η διαδρομή του από την Αναγέννηση στον σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο». Το Συνέδριο διοργάνωσαν η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO μαζί με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Ιταλίας και η ASSOCIATION EUROPEENNE DES ENSEIGNANTS (AEDE).

Η ομάδα του 4ου Γυμνασίου έκανε μια άψογη, δυναμική εμφάνιση και παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία αποσπάσματα από το έργο του Μπρεχτ «Η ζωή του Γαλιλαίου» και συγκεκριμένα την 1η σκηνή, όπου ο Γαλιλαίος στο σπίτι του στην Πάντοβα προσπαθεί να αποδείξει τη θεωρία του Κοπέρνικου καθώς και μέρος της 2ης σκηνής, όπου ο Γαλιλαίος παρουσιάζει στη Βενετία την καινούρια του εφεύρεση, το τηλεσκόπιο.

Στο πλαίσιο των στόχων του Συνεδρίου, η ομάδα επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στις αναγεννησιακές ιταλικές πόλεις Βερόνα και Βενετία ενώ μέσω της ώσμωσης των χιλιάδων μαθητών που συμμετείχαν στις εργασίες του Συνεδρίου, τους δόθηκε η ευκαιρία να βιώσουν την καταπληκτική και πολυδιάστατη αυτή εμπειρία, να εκφραστούν δημιουργικά, να επικοινωνήσουν με τους συνομηλίκους τους, να ανταλλάξουν απόψεις και να διαμορφώσουν ένα δίκτυο διαρκούς μαθητικής επικοινωνίας και προβληματισμού σχετικά με την εικόνα και τη δομή που εμφανίζει η σύγχρονη κοινωνία.

Αρχηγός της εκδρομής, ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Περικλής Γραβάνης, τον συντονισμό και την επιμέλεια  του προγράμματος είχε η φιλόλογος κ. Καλλιόπη Μπούτικου.

Συμμετείχαν οι μαθητές:
Γαλιλαίος: Γιώργος Ορφέας Πλιάκος
Αντρέας: Νίκος Χαρτζάλας
Κυρία Σάρτι: Εύα Τζίμα
Βενετός Έφορος: Βαγγέλης Πασσιάς
Βενετός Σύμβουλος: Χρήστος Θεοδώρου
Αφηγήτρια: Βασιλική Μουσαφίρη
Τον χορό αποτέλεσαν:
Μαρία Μάνη
Κωνσταντίνα Πασσιά
Αγγελική Παπανικολάου
Αγγελική Μπέλλου
Βασιλική Μπέλλου
Γρηγόρης Καραχάλιος
Δημήτρης Κούγκουλης
Ελεάνα Παπαδοπούλου
Ιφιγένεια Γιάννη

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Νίκο Κούκη, πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής για την πρόσκληση συμμετοχής και την άψογη συνεργασία, τον κύριο Ανδρέα Σιδέρη, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής για τη συνεργασία, την κυρία Αλίκη Κεφαλογιάννη, Διευθύντρια του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Ιταλίας, για την άψογη οργάνωση και συνεργασία, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων για την ευγενική διάθεση κοστουμιών της παράστασης από την πλούσια ιματιοθήκη του, τον καταξιωμένο σκηνοθέτη – ηθοποιό Θοδωρή Γκόγκο για τις σκηνοθετικές οδηγίες που πρόθυμα παρείχε, την κ. Βασιλική Τσέπη για τη δημιουργία του βίντεο, την συνάδελφο κ. Φραγκάκη Μαρία για την πολύτιμη βοήθειά της, τα ομοτάξιδα σχολεία ΓΕΛ Μετσόβου και ΕΠΑΛ Άρτας για τη συνεργασία, καθώς και όλους όσοι μας στήριξαν με κάθε τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]