ΕΕΣ:Ξεπέρασε τους 200 τόνους η υλική βοήθεια για την Αλβανία

Παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αλβανία, με συνοδεία από το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων
Στις 6 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αλβανία, που συγκέντρωσε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, σε συνεργασία με το "Όλοι μαζί Μπορούμε" και την Περιφέρεια Αττικής.
Τα είδη πρώτης ανάγκης, που ξεπέρασαν τους 200 τόνους υλικής βοήθειας, συγκεντρώθηκαν και συσκευάστηκαν στην Κεντρική Αποθήκη του Ε.Ε.Σ., απ' όπου μεταφέρθηκαν με πέντε φορτηγά στο Δυρράχιο και παραδόθηκαν στον Αλβανικό Ερυθρό Σταυρό, για τις ανάγκες των ανθρώπων που επλήγησαν από τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό.
Παρών στην παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας ήταν και ο επικεφαλής της επιχείρησης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) στην Αλβανία, κ. Juergen Hoege, ο οποίος μάλιστα εξέφρασε και τα συγχαρητήριά του για την άρση του μέτρου της αναστολής και την πλήρη επάνοδο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Διεθνή Κοινότητα. Aπό την πλευρά του Αλβανικού Ερυθρού Σταυρού παρών ήταν ο Γενικός Γραμματέας, κ. Artur Katuci και ο υπεύθυνος του Τομέα Αντιμετώπισης Καταστροφών, κ. Fatos Xhengo.
Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ιωαννίνων, κ. Κωνσταντίνος Ντακαλέτσης, ο οποίος συνόδευσε την ανθρωπιστική αποστολή στη γείτονα χώρα, επισκέφθηκε την Υφυπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας και συντονίστρια της ανθρωπιστικής βοήθειας που φθάνει στη χώρα της, κα Rovena Voda. Μάλιστα, η Υφυπουργός, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Δημαρχείο του Δυρραχίου, εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον Ελληνικό λαό και τον Ερυθρό Σταυρό και ιδιαίτερα προς τον Πρόεδρo του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιο Αυγερινό για τις άοκνες προσπάθειές του στο ζήτημα της ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Αλβανία.
Τέλος, ιδιαίτερα συγκινητική ήταν, όχι μόνο η ανταπόκριση των πολιτών που συνέβαλαν στη συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά και η προσφορά των εταιρειών μεταφοράς CARGOTRACKERS, Αφοι Διαμαντόπουλοι και KOTSOS TRANS, που διέθεσαν δωρεάν τέσσερα φορτηγά, προκειμένου να μεταφερθεί η ανθρωπιστική βοήθεια.
Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στην τεράστια αυτή προσπάθεια, κάνοντας πράξη την έννοια του Ανθρωπισμού, ιδιαίτερα τους εθελοντές που έλαβαν μέρος και στις 2 αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αλβανία (28-29 Νοεμβρίου και 5-6 Δεκεμβρίου 2019), για την διάθεση προσφοράς, την φιλοτιμία και το ζήλο που επέδειξαν αλλά και την τεράστια υπομονή στο κουραστικό ταξίδι.
Από την Κοινωνική Πρόνοια: Ραμιώτη Αικατερίνη και Μούσκα Ντέμπορα
Από τους Σαμαρείτες: Αλεξίου Δημήτριος, Κοντογιώργος Ευθύμιος, Κόρρος Γιοβάν, Κόκκα Όλγα, Χάιδος Αθανάσιος
Από τη Νοσηλευτική: Καβλακούδη Αικατερίνη, Μπιλιαδέρη Αγλαΐα, Στασινού Αντωνία, Τσαρτσαρή Παρθένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]