ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ποιο Είναι Το Χρηματικό Έπαθλο Που Προσφέρει Η UEFA Στο Champions League 2019/20;

Η UEFA αποκάλυψε πώς ακριβώς θα μοιράσει το χρηματικό έπαθλο ύψους 2,55 δισ. ευρώ στους συλλόγους που αγωνίζονται στις διοργανώσεις Champions League και Europa League της σεζόν 2019/20.
Από το συνολικό ποσό που προέκυψε από τα αναμενόμενα έσοδα της διοργάνωσης ύψους 3,25 δισ. ευρώ, η UEFA επιβεβαίωσε ότι τα 2,04 δισ. θα διανεμηθούν ως χρηματικό έπαθλο στις ομάδες του Champions League, ενώ 510 εκ. θα δοθούν σε εκείνες του Europa League.
Η μεγάλη διαφορά μεταξύ των χρηματικών επάθλων υπογραμμίζει περαιτέρω τη σημασία της πρόκρισης στην κορυφαία διοργάνωση, αφού οδηγεί τις ομάδες σε μεγαλύτερα κέρδη.
Αμέσως πριν τη φάση των ομίλων, οι έξι ηττημένοι του γύρου των πλέι-οφ του Champions League λαμβάνουν από 5 εκ. ευρώ ο κάθε ένας ως αποζημίωση. Ωστόσο, οι νικητές δεν παίρνουν τίποτα γι’ αυτόν τον γύρο, επειδή τα προκριματικά για το τουρνουά καθαυτό φέρνουν μαζί τους τεράστια ποσά.
Οι εθνικοί πρωταθλητές που δεν φτάνουν στη φάση των ομίλων σε καμία από τις δύο διοργανώσεις λαμβάνουν από 260.000 ευρώ συν το ποσό που τους αντιστοιχεί από τη συμμετοχή τους στα προκριματικά.
Τα χρήματα καταβάλλονται στους συλλόγους του Champions League με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Την εισαγωγή στο στάδιο των ομίλων ακολουθεί ανταμοιβή με το ποσό των 15,25 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 14,5 εκατ. ευρώ προκαταβάλλονται.
Κάθε νίκη σε επίπεδο ομίλου αντιστοιχεί σε 2,7 εκατ. και κάθε ισοπαλία αξίζει 900.000 ευρώ μπόνους αποδοτικότητας. Οποιοδήποτε ποσό που δεν έχει διατεθεί από ισοπαλίες που μπορεί να προκύψουν, συγκεντρώνεται και μοιράζεται εκ νέου σε όλους τους συλλόγους της φάσης των ομίλων σε ποσά ανάλογα με τον αριθμό των νικών τους: περισσότερες νίκες = περισσότερα έσοδα.
Για την πρόκριση στους 16 κάθε σύλλογος λαμβάνει 9,5 εκατ. ευρώ, για τα προημιτελικά 10,5 εκατ. ευρώ και για τα ημιτελικά 12 εκατ. ευρώ. Για τη συμμετοχή στον τελικό κάθε ομάδα θα πάρει από 15 εκατ. ενώ στο νικητή θα δοθούν επιπλέον 4 εκατ. ευρώ.
Συνεχίζοντας, λοιπόν, το βασικό ποσό των 66,25 εκατ. ευρώ διατίθεται αποκλειστικά σε χρηματικά έπαθλα, πριν από την καταμέτρηση των αποτελεσμάτων του ομίλου ή την κατανομή των πρόσθετων εσόδων.
Επιπλέον, η UEFA εκτιμά ότι θα διατεθούν ακόμη 585 εκατ. ευρώ μεταξύ των 32 συλλόγων που συμμετέχουν, βάσει της δεκαετούς κατάταξης συντελεστών, ανταμείβοντας ουσιαστικά τις ομάδες για τις επιδόσεις τους κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας. Η ομάδα με τη χαμηλότερη βαθμολογία θα πάρει 1,1 εκατ. ενώ εκείνη με την υψηλότερη - εν προκειμένω η Ρεάλ Μαδρίτης η οποία είναι φαβορί για τον τίτλο του Champions League στο στοίχημα της bwin[1] [2]   - θα πάρει επιπλέον 35,46 εκατ. ευρώ.
Υπάρχει βέβαια και το μερίδιο αγοράς της UEFA για τη σεζόν 2019/20 που ανέρχεται στα 292 εκατ. ευρώ. Αυτό το ποσό αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα και διανέμεται βάσει της αξίας κάθε συλλόγου. Οι ομάδες θα επιβραβευθούν επίσης με ποσό αντίστοιχο της θέσης που κατέκτησαν την περασμένη σεζόν στο πρωτάθλημα της χώρας τους.
Τέλος, οι ομάδες που θα κατακτήσουν το Champions League και το Europa League του 2019/20 θα έχουν μια θέση στο UEFA Super Cup του 2020 συν το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ το οποίο αυξάνεται  κατά 1 εκατομ. στην περίπτωση που κατακτήσουν το τρόπα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]