'Ηπειρος:Αντιμετωπίζονται τα προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Τι αναφέρει η  Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου 

Σε πλήρη αποκατάσταση των προβλημάτων που είχαν προκληθεί στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηπείρου κατά τη διάρκεια της νύχτας εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων, των  καταιγίδων,    των ισχυρών ανέμων και ανεμοστρόβιλων - που προκάλεσαν και πτώσεις δένδρων -έχουν προβεί οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα άφησαν πίσω τους αρκετές ζημιές  σε στέγες σπιτιών στην περιοχή Καρδαμιτσίων Ιωαννίνων, στην οποία εκτός των συνεργείων της Περιφέρειας, εργάστηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας συνεργεία του Δήμου Ιωαννιτών, παρουσία του Δημάρχου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου. Τις ζημιές άρχισαν να καταγράφουν από το πρωί οι υπηρεσίες του Δήμου.

Κατά περιοχή τα σημαντικότερα προβλήματα καταγράφηκαν:
Στην Π.Ε. Άρτας, στο ορεινό οδικό δίκτυο, στο οποίο σημειώθηκαν καταπτώσεις και κάλυψη τμημάτων με φερτά υλικά.
Στην Π.Ε. Πρέβεζας, προκλήθηκαν ζημιές σε θερμοκήπια, καταπτώσεις στο οδικό δίκτυο, ιδίως του Δήμου Ζηρού.
Στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, προκλήθηκαν προβλήματα από πτώση δένδρου στην Ε.Ο. Πλαταριά- Σύβοτα και πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή Σαγιάδας.
Στην Π.Ε. Ιωαννίνων, έγινε ολιγόωρη διακοπή κυκλοφορίας λόγω φερτών υλικών στην επ. οδό Κόνιτσα- Δίστρατο στη θέση Άρματα, σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση στην Εθνικό Οδό Κόνιτσα – Κοζάνη, κοντά στο Γοργοπόταμο, πτώση λίθων στην Ε.Ο. Ιωάννινα- Άρτα  και ειδικότερα στο τμήμα Τέροβο- Κουκλέσι και καταπτώσεις σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου των Τζουμέρκων.
Επίσης σε αρκετές περιοχές της Ηπείρου, εξαιτίας πτώσης δένδρων κ.α.
Με δεδομένο πως η βροχόπτωση συνεχίζεται και σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις αναμένονται και νέες τις επόμενες ημέρες οι οδηγοί, αλλά και όλοι οι πολίτες θα πρέπει να είναι πάντα προσεκτικοί στις μετακινήσεις του.
πηγή φωτό 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]