ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Έκρηξη στη ΛΑΡΚΟ - νεκρός ένας εργάτης

Ένας εργάτης νεκρός, πατέρας τριών παιδιών, από μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στην αίθουσα της Χαλυβουργίας στη ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.
νεώτερη ενημέρωση 13.18
Ακόμα ένα νεκρό θρηνεί η εργατική τάξη της χώρας μας, αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής των κυβερνήσεων και των εργοδοτών που έχουν μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε κάτεργα.

Ο 55χρονος Γιώργος Ψαρράς, πατέρας τριών παιδιών σκοτώθηκε από την έκρηξη που σημειώθηκε στην αίθουσα της Χαλυβουργίας στη ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, το πρωί της Τετάρτης.

Το εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε όταν έγινε έκρηξη - άγνωστο ακόμα πώς και γιατί - στη δεξαμενή όπου οι εργαζόμενοι έριχναν το σιδηρονικέλιο μέσα σε νερό για να βγει το τελικό προϊόν.

«Οι εργαζόμενοι που ήταν στη συγκεκριμένη εργασία ήταν λιγότεροι από όσους προβλέπει το οργανόγραμμα» καταγγέλλει στο 902.gr ο Παναγιώτης Πολίτης πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας. Τόνισε ακόμα ότι σε όλους τους χώρους της ΛΑΡΚΟ «επικρατεί σαπίλα παντού» όσον αφορά την ασφάλεια των εργαζομένων.

Το Συνδικάτο Μετάλλου επανειλημμένα έχει καταγγείλει τις συνθήκες εργασίας και τα ελλειπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και δυστυχώς επιβεβαιώθηκε με τον χειρότερο τρόπο. Μόλις την Τρίτη άλλωστε είχε καταγγείλει ότι «στο σύνολο του εργοστασίου η κατάσταση ως προς την ασφάλεια της εργασίας έχει ξεφύγει σε επίπεδο ρεκόρ».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]