Σε Αθήνα και Άρτα το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών προϊόντων!

Στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στην Αθήνα 29 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου στους Κωστακιούς Άρτας το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων, (6η Γιορτή Πορτοκαλιού Μανταρινιού Ακτινιδίου και Ελιάς).

Σε Αθήνα και Άρτα θα πραγματοποιηθεί, για μια ακόμη χρονιά, το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών προϊόντων, στο πλαίσιο τη 6ης Γιορτής Πορτοκαλιού Μανταρινιού Ακτινιδίου και Ελιάς, που διεξάγεται για 6η συνεχή χρονιά από το Δήμο Αρταίων, σαν μια κίνηση εξωστρέφειας και προβολής της Άρτας και των τοπικών προϊόντων της.
Το φεστιβάλ, αυτή την χρονιά ταξιδεύει για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος  την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 12:00- 16:00 με στόχο την γνωριμία και την προβολή της περιοχής μας, καθώς και των προϊόντων της. Το φεστιβάλ θα συνεχιστεί την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου και ώρα 10:30 στους Κωστακιούς Άρτας.
Το φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων (6η Γιορτή Πορτοκαλιού Μανταρινιού Ακτινιδίου και Ελιάς) πραγματοποιείται στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος  “Fly me to the moon” του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με το Δήμο Αρταίων να προσφέρει στους ταξιδιώτες ένα πλούσιο θέαμα από εικόνες που ξεδιπλώνει την ομορφιά της πόλης μας με τα γεφύρια, την γνωριμία με την τέχνη λάξευσης της πέτρας, με τις γραφικές ορεινές μας περιοχές αλλά και τον υπέροχο Αμβρακικό κόλπο, τους ηπειρώτικους χορούς και τις παραδοσιακές μας συνταγές.
«Έχουμε την τύχη να ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο με ιστορία, με φυσική ομορφιά και αρίστης ποιότητας αγροτικά προϊόντα, καθώς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται με επιτυχία στον πρωτογενή τομέα. Μετά το Ζάππειο και το μετρό του Συντάγματος,  φέτος το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων  θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Με στοχευμένες κινήσεις εξωστρέφειας και με τη βοήθεια όλων των παραγωγικών φορέων κάνουμε συγκεκριμένα βήματα για να γίνουν τα Αρτινά πορτοκάλια, τα μανταρίνια, τα ακτινίδια, η ελιά, αλλά και όλα τα προϊόντα της περιοχής μας, από τα ψάρια του  Αμβρακικού μέχρι και τα κάστανα των ορεινών χωριών, γνωστά στο ευρύ κοινό της πρωτεύουσας, καθώς και σε όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στις 10:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία των Κωστακιών η καθιερωμένη Παραδοσιακή γιορτή με τη συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων της Άρτας και παρουσίαση μαγειρικών συνταγών βασισμένων στα τοπικά μας προϊόντα.
Το φεστιβάλ Γαστρονομίας και τοπικών προϊόντων, (6η Γιορτή Πορτοκαλιού, Μανταρινιού, Ακτινιδίου και Ελιάς) τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, και γίνεται με τη συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου, του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης Νομού Άρτας, του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτας ο «ΣΚΟΥΦΑΣ» της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και του Σωματείου Αρτοποιών Άρτας.
Χορηγός επικοινωνίας η  ΕΡΤ και το πρώτο Πρόγραμμα 91,6- 105,8 της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]