ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Σουφαρί Σαράι... εν υπνώσει

Σουφαρί σεράι. Ένας εμβληματικός χώρος, το ισόγειο του οποίου «έπιασε αράχνες». Μιλάμε για έναν χώρο με τρεις καμάρες που θα μπορούσε να φιλοξενεί συνεχώς εκθέσεις και εκδηλώσεις πολιτισμού. Αντ' αυτού, παραμένει κλειστός, σχεδόν όλο τον χρόνο. Έχει η πόλη, άραγε, την πολυτέλεια να αδρανοποιεί χώρους σαν  κι αυτόν, τη στιγμή μάλιστα που η επισκεψιμότητα ανεβαίνει συνεχώς ενώ το Σουφαρί Σεράι βρίσκεται στην πλέον ευνοϊκή τοποθεσία από όπου περνάει το σύνολο σχεδόν των επισκεπτών;

Δεν πέρασε άλλωστε πολύς καιρός από τότε που ο Πρέσβης ε.τ.  Χρ.Μπότζιος μετέφερε στη διεθύντρια και τον τέως ΠτΔ κ.Παπούλια τη βούληση του Τιμολέοντα Νότη Μπότσαρη (τελευταίο απόγονο της ηρωικής Σουλιωτικής οικογένειας) να δωρίσει στην πόλη τα πολλά και σημαντικά οικογενειακά κειμήλια, αρκεί να υπήρχε κατάλληλος χώρος να τα φιλοξενήσει.

Κι αυτό θα μπορούσε να γίνει σε  ένα τρίπτυχο Μουσείο που θα αναδείκνυε την ιστορική και πολιτιστική παράδοση της πόλης και γενικότερα της Ηπείρου όπως: α) τους Ηπειρώτες Εθνικούς ευεργέτες, β) τους Ηπειρώτες Δασκάλους του Γένους και του Ελληνικού Διαφωτισμού και γ) τους Ηπειρώτες Πολέμαρχους και αγωνιστές. Τελικά αγνοήθηκε, τόσο ο ίδιος όσο και η ιδέα του, ενώ λίγο αργότερα έφυγε από τη ζωή.
Σκεπτόμενοι Πολίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]