Φεστιβάλ αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες από τους Φοιτητικούς Συλλόγους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας για τα σύγχρονα δικαιώματά μας
Γινόμαστε πιο δυνατοί, μελετάμε- διδασκόμαστε και αντλούμε δύναμη από τον     μεγάλο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου 46 χρόνια πριν!
Η ιστορία των αγώνων των φοιτητών και του λαού μας, η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας δίνει πολύτιμα εφόδια για να κάνουμε τον αγώνα που ήδη δίνουμε πιο αποτελεσματικό, πιο επιθετικό απέναντι σε όσους χτυπούν τα δικαιώματά μας,  βγάζοντας μπροστά τις δικές μας πραγματικές ανάγκες.
Από την αρχή της χρονιάς οι φοιτητές σε όλη την Ελλάδα βρισκόμαστε σε αγωνιστικό αναβρασμό απέναντι στη πολιτική κυβέρνησης ΝΔ-ΕΕ που σαρώνει κάθε μορφωτικό-εργασιακό μας δικαίωμα που έχει μείνει όρθιο. Η  κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει πιστά τις κατευθύνσεις της ΕΕ, να δώσει πλήρες άσυλο στα επιχειρηματικά συμφέροντα στις σχολές, να εφαρμόσει όλους τους νόμους προηγούμενων κυβερνήσεων… Είμαστε όμως αποφασισμένοι και εμείς να τη σταματήσουμε
!
Το σύνθημα που ήταν γραμμένο στις πύλες του Πολυτεχνείου: «Έξω το ΝΑΤΟ-Έξω οι ΗΠΑ» είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, σήμερα που η κυβέρνηση, πατώντας πάνω στο δρόμο που της έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ που αποδείχτηκε ο πιο καλός μαθητής του αμερικανοΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού, ανανέωσε και πολλαπλασίασε τις βάσεις του θανάτου στη χώρα μας, που δίνει με το κιλό δισεκατομμύρια στο ΝΑΤΟ την ώρα που δεν δίνει ούτε δεκάρα τσακιστή για τη μόρφωσή μας, που με την εμπλοκή της χώρας μας στα βρώμικα ιμπεριαλιστικά σχέδια εντείνονται οι πρσφυγικές ροές και εγλωβίζονται χιλιάδες άνθρωποι στη χώρα μας σε απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης.
Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων οργανώνουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, δυναμώνουμε τον αγώνα κόντρα στην μετατροπή της χώρας μας σε ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο, κρατάμε ζωντανά τα επίκαιρα μηνύματα του μεγάλου ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου!
Πραγματοποιούμε διήμερο Φεστιβάλ αλληλεγγύης στους πρόσφυγες των Φοιτητικών Συλλόγων και του Πολυχώρου Νεανικής Δημιουργίας!
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:
Συλλέγουμε είδη πρώτης ανάγκης για τα προσφυγόπουλα στις σχολές μας σε κουτιά που έχουν τοποθετήσει σε κυλικεία και αμφιθέατρα οι Φοιτητικοί Σύλλογοι
14/11 Ιστορικό μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα στην 46η επέτειο του Πολυτεχνείου με φωτογραφικό υλικό και σχέδια από τις ομάδες θεάτρου, ποίησης, σχεδίου και φωτογραφίας του Πολυχώρου
Επίσκεψη στο Hot Spot στον Κατσικά και παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες
Συμμετέχουμε μαζικά στην αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση την Κυριακή 17 Νοέμβρη από τη Δομπόλη μαζί με το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και τα σωματεία της πόλης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]