ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα: Σπάστε τη σιωπή .....Δράση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών [φωτό-βίντεο]

Δείτε στο βίντεο τι δήλωσαν στα τοπικά  ΜΜΕ η κ. Ξένια Κουρή-Κοινωνική λειτουργός συμβουλευτικού κέντρου γυναικών Ιωαννίνων και ο Αστυνόμος  κ.Μήτσιος Ηλίας-Προϊστάμενος Γραφείου Τύπου  Ενημέρωσης δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Στη  συμβολή των οδών Μιχαήλ Αγγέλου και Μελανίδη βρέθηκαν σήμερα το πρωί άνδρες και γυναίκες της Γενικής Αστυνομικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Ηπείρου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.
Η δράση διοργανώθηκε σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας των Φύλων (ΚΕΘΙ).
Διερχόμενοι από το σημείο πολίτες είχαν  την ευκαιρία να λάβουν ενημερωτικό   έντυπο  φυλλάδιο   σχετικά με το ρόλο των νέων Υπηρεσιών Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα στην ΕΛ.ΑΣ  ξεκίνησε η λειτουργία των Υπηρεσιών Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας για την αρτιότερη και εξειδικευμένη διαχείριση του φαινομένου.
Το "σπάσιμο" της σιωπής είναι καθοριστικός παράγοντας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών ,ένα φαινόμενο που δυστυχώς συναντάται σε κάθε γωνιά της γης και αποτελεί απαίσχυντη παραβίαση  των ανθρωπίνων δικαιωμάτων .
Το εν λόγω φαινόμενο έχει πολλά πρόσωπα και απαντάται είτε μέσα στην οικογένεια είτε στην κοινωνία ,όπως ο βιασμός ,η σεξουαλική κακοποίηση και η σωματεμπορία.
Μόνο αν  μιλήσουν οι γυναίκες  αφήνοντας στην άκρη τη ντροπή και το φόβο θα καταφέρουν να κάνουν ένα πρώτο βήμα για την επίλυση του προβλήματος ,πρωτίστως για τις ίδιες όσο και για την οικογένειά τους ,τα παιδιά τους και την κοινωνία...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]