ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τη Διοίκηση του ΕΚ και αντιπροσωπεία απολυμένων από τα «Μάρκετ ΙΝ»

Με το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων συναντήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην πόλη.

Αμέσως μετά συναντήθηκε και με αντιπροσωπεία πρώην εργαζομένων, απολυμένων απ' τα ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ οι οποίοι θέλησαν να τον ευχαριστήσουν για τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα τους, ενώ του πρόσφεραν και ένα καλάθι με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα. Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι δεν χρειάζονται ευχαριστίες επειδή το ΚΚΕ έκανε το αυτονόητο, αυτό που χρειάζεται είναι να βγουν συμπεράσματα απ' τον αγώνα τους, τη στάση της εργοδοσίας και των άλλων κομμάτων και ποιες δυνάμεις τελικά πρέπει να ενισχύουν.

Την αταλάντευτη στήριξη του ΚΚΕ στους αγώνες τους είχαν νωρίτερα επισημάνει και τα μέλη του ΔΣ του ΕΚ Ιωαννίνων.

Ο πρόεδρός του Ν. Έξαρχος αναφέρθηκε διεξοδικά στην προσπάθεια που καταβάλλει η διοίκηση ώστε το ΕΚ να γίνει στήριγμα των εργαζομένων και οργανωτής των αγώνων της, να βοηθήσει τα σωματεία να ανοίγουν δρόμους ώστε απ’ τα κάτω να οργανώνονται οι αγώνες. Μίλησε για ζητήματα έμπρακτης αλληλεγγύης σε περιπτώσεις απολύσεων, απληρωσιάς, πλειστηριασμών, διακοπών ρεύματος κλπ, για τη στήριξη παιδιών λαϊκών οικογενειών με φροντιστήρια που διοργανώνει με την πολύτιμη βοήθεια καθηγητών που την προσφέρουν αφιλοκερδώς, για τα λαϊκά μπάνια το καλοκαίρι καθώς πάμπολλοι εργαζόμενοι δεν έχουν πρόσβαση στη θάλασσα, για την αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες που ξεπέρασαν τους 2000 στο Νομό με τα παιδιά τους φέτος να μην έχουν αρχίσει μαθήματα ακόμα! Η εικόνα που παρουσίασε «έδεσε» με την εικόνα που αντίκρισε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στο χώρο του Εργατικού Κέντρου όπου παιδιά γυμνασίου και λυκείου άρχιζαν ή τελείωναν τα μαθήματά τους, βοήθεια πολύτιμη για την οποία οι οικογένειές τους δεν μπορούν να πληρώσουν στα ιδιωτικά φροντιστήρια.

Αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα των εργαζομένων σε μια περιοχή με πέντε μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων - ποτών που απασχολούν 3.500 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 2800 στο Νομό. Όπως σημείωσε τα χρόνια της κρίσης η κερδοφορία τους δεν μειώθηκε, αποψιλώθηκαν όμως εργασιακά δικαιώματα! Ελαστικές μορφές απασχόλησης, εργολαβικοί, μειώσεις μισθών, εργοδοτική τρομοκρατία, εντατικοποίηση της δουλειάς είναι μερικά μόνο απ' όσα βιώνουν οι εργαζόμενοι, στο πλάι τους και μικροί παραγωγοί εξαρτώμενοι από μεγάλες επιχειρήσεις. Στα κρίσιμα ζητήματα που ιεραρχεί το ΕΚ είναι και αυτό των έργων υποδομής, που δεν γίνονται, κι ενώ λείπουν περισσεύουν έργα βιτρίνας όπως οι πεζόδρομοι κ.ά., μόλις προχτές με μια καταιγίδα οι δρόμοι της πόλης έγιναν ποτάμια.

Ο Δ. Κουτσούμπας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον χαρακτήρα της εργατικής τάξης ως πρωτοπόρας δύναμης που μπορεί να δημιουργήσει και το παρόν και το μέλλον, το παρόν παλεύοντας ενάντια στην εκμετάλλευση, στην αδικία απ' την εξουσία του μεγάλου κεφαλαίου που είναι κι ο βασικός τους αντίπαλος αλλά και για το μέλλον γιατί μόνο αυτή μπορεί να συσπειρώσει τους εργαζόμενους, όλο το λαό στον αγώνα για την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας που είναι σήμερα απαραίτητη από ποτέ. Αυτό το όραμα, σημείωσε, είναι ζωντανό και επίκαιρο και αναγκαίο για όλο το κόσμο!

Τόνισε την αξία της ταξικής πάλης ως κινητήριας δύναμης της ιστορίας! Όπως είπε όλα τα υπόλοιπα είναι βοηθητικά, η παρουσία στη Βουλή, η πίεση που ασκεί το ΚΚΕ να μην περνάνε αντιλαϊκά νομοσχέδια, άδικοι νόμοι, αυτές οι παρεμβάσεις πρέπει να φωτίζουν το δρόμο της οργάνωσης και της πάλης. Διαβεβαίωσε ότι το ΚΚΕ θα κάνει ότι μπορεί για την επίλυση προβλημάτων, ωστόσο σημείωσε αυτή έχε κοντά ποδάρια καθώς με την πρώτη ευκαιρία ότι δίνουν το παίρνουν πάλι πίσω. Γι' αυτό το κύριο είναι -επανέλαβε- η οργάνωση και ο αγώνας της εργατικής τάξης, η δουλειά μέσα απ΄τα σωματεία παρ' όλες τις δυσκολίες που έχει αυτή σε δύσκολες εξαιρετικά συνθήκες.

Αναλυτικά αναφέρθηκε σε ζητήματα της επικαιρότητας που αφορούν στην καπιταλιστική ανάπτυξη και ποιος ωφελείται, για πλευρές πολιτικής που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ π.χ. για το φορολογικό νομοσχέδιο, τις μεθοδεύσεις σε βάρος της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, για τον ταξικό αντιλαϊκό προϋπολογισμό που αναμένεται τις επόμενες μέρες στη Βουλή, τις εξελίξεις στη ΔΕΗ, το συνδικαλιστικό νόμο, το προσφυγικό κ.ά.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε την ανάγκη να βγουν συμπεράσματα απ' την πείρα όλων αυτών των χρόνων που απέδειξε όπως υπογράμμισε ότι όταν ο λαός δίνει ένα δάχτυλο τον καταπίνουν ολόκληρο τελικά το μεγάλο κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις του κλπ.
 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]