ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

«Τα Γιάννενα κι η Νεοελληνική Αναγέννηση» ...μαζί με το ΒΗΜΑ που κυκλοφορεί στην ΄Ηπειρο

Αυτή την Κυριακή 17 Νοεμβρίου μαζί με την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», ειδικά στα φύλλα που θα διανεμηθούν στην περιοχή της Ηπείρου,  θα κυκλοφορήσει η ιστορική έκδοση«Τα Γιάννενα κι η Νεοελληνική Αναγέννηση (1648-1820)
».

Το σημαντικό βιβλίο του Φάνη Μιχαλόπουλου που αναφέρεται στη τεράστια συμβολή των Ηπειρωτών στο Πνευματικό κίνημα του Διαφωτισμού καθώς και την ίδρυση και λειτουργία φημισμένων Σχολών αποτελεί ανατύπωση της πρωτότυπης έκδοσης του 1930.

Το εν λόγω βιβλίο θα διατίθεται και στις δύο εκδόσεις της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ»: απλή έκδοση στην τιμή των 2€ και στην έκδοση με τις προσφορές των 4.25€.



ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΙ Η ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (1648-1820)

«Ο προεπαναστατικός Νεοελληνικός Διαφωτισμός συνιστά μία άγνωστη πτυχή της παραμελημένης Ιστορίας μας. Δεσπόζουσα θέση στο κίνημα του Νεοελληνικού Διαφωτισμού επείχε η πόλη των Ιωαννίνων. Τα Γιάννενα επέφεραν την πλήρη ρήξη προς τον ελληνικόν μεσαίωνα και άνοιξαν το δρόμο στον πολιτισμό. Μετέβαλαν τους οικονομικούς κι εμπορικούς όρους της Εθνότητος και προλείαναν το έδαφος της πολιτικής Αποκαταστάσεως.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]