ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Στο Δημοτικό Συμβούλιο τα θέματα της ΔΕΥΑΙ

Τα θέματα της ΔΕΥΑΙ μονοπώλησαν την εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η ακύρωση της απόφασης για την μετατροπή τριών συμβάσεων ΑμΕΑ σε αορίστου χρόνου, η διαχείριση της λυματολάσπης και οι εξελίξεις για την μεγάλη παρέμβαση επέκτασης και εκσυγχρονισμού του βιολογικού ήταν ζητήματα που τέθηκαν από τον επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών» Θωμά Μπέγκα.
Απαντήσεις δόθηκαν από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΙ αλλά και από τον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η απόφαση για την μετατροπή συμβάσεων ΑμεΑ σε αορίστου χρόνου ελήφθη στις 30 Αυγούστου.
Ο χρόνος λήψης της απόφασης ήταν στοιχείο που μπορούσε να οδηγήσει στην ακύρωσή της.
Παράλληλα δεν είχε κατατεθεί αίτηση των ενδιαφερομένων όπως απαιτούνταν ενώ η αλλαγή ειδικότητας μπορούσε να οδηγήσει σε απένταξη της ΔΕΥΑΙ από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.
«Θα επαναληφθεί όλη η διαδικασία σύμφωνα με το νόμο» ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας ενώ ο αντιπρόεδρος Στέφανος Μάντζιος σημείωσε ότι ο όρος «αναλγησία» που χρησιμοποιήθηκε από την παράταξη του Θωμά Μπέγκα κρίνεται από την κοινωνία και πρόσθεσε ότι θα γίνει η σωστή διαδικασία στο σωστό χρόνο.
Ο δήμαρχος από την πλευρά του μίλησε για αποθέωση της δημαγωγίας εκ μέρους παρατάξεων της αντιπολίτευσης καθώς ουδείς απολύθηκε ενώ υπογράμμισε ότι η μετατροπή συμβάσεων ΑμΕΑ στο Πνευματικό Κέντρο, επί προεδρίας του δεν έγινε σε προεκλογικό ή μετεκλογικό χρόνο και προχώρησε αφού έληγε η διάρκεια της σύμβασης και του προγράμματος.
«Στην περίπτωση της ΔΕΥΑΙ, πριν ολοκληρωθεί το προβλεπόμενο από το πρόγραμμα χρονικό διάστημα και σε χρόνο μετεκλογικό, το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης έσπευσε να κάνει την μετατροπή των συμβάσεων. Θα γίνει αυτό που πρέπει και όταν πρέπει κι ας μας βαφτίζετε ανάλγητους» επεσήμανε ο δήμαρχος.
Σχετικά με την λυματολάσπη ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας έκανε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η ογκομέτρηση και προέκυψε ότι η ποσότητα ανέρχεται στα 16.000 κυβικά. Παράλληλα έχει ζητηθεί και χημική ανάλυση για να διαπιστωθεί η ακριβής κατάσταση που βρίσκεται.
«Υπήρχε ένας διαγωνισμός μη ορθολογικός. Το είχαμε πει από το καλοκαίρι. Δεν μπορεί να γίνεται ένας διαγωνισμός χωρίς να ορίζεται η ποσότητα της λυματολάσπης. Δεν είναι αυτό ορθολογική διαχείριση», υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος.
Όσον αφορά το μεγάλο έργο επέκτασης και εκσυγχρονισμού του βιολογικού έγινε γνωστό ότι εντός των επομένων ημερών θα αποσταλεί όλος ο φάκελος στο Ελεγκτικό ώστε να γίνει ο προσυμβατικός έλεγχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]