ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών για τη συνάντηση των συνδικαλιστικών οργάνων με τον Χαρδαλιά.

Για την συνάντηση των συνδικαλιστικών οργάνων με τον Γ.Γ.Π.Π.
Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στα Ιωάννινα, αντιπροσωπείες των σωματείων μονίμων, πενταετών και συμβασιούχων πυροσβεστών, συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο
Χαρδαλιά.
Κατά τη συνάντηση η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών Ηπείρου, κατέθεσε στον Γενικό Γραμματέα το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου ( Ε.Υ.Π.Σ. ) της περιφέρειας μας. Το πλαίσιο με τα αιτήματα που δίνουν λύσεις στα προβλήματα μας και που αποτέλεσαν τις διεκδικήσεις μας στην ένστολη διαμαρτυρία τον περασμένο Αύγουστο στα Ιωάννινα. Στην τοποθέτησή μας αναφερθήκαμε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες, στην υποβάθμιση της πυροπροστασίας και της ασφάλειας του λαού της Ηπείρου και συνολικά της χώρας.
Συγκεκριμένα αναφερθήκαμε:
Στην ελλιπή κρατική χρηματοδότηση που διατίθεται για το Πυροσβεστικό Σώμα, αλλά και για την πρόληψη των πυρκαγιών, τη δημιουργία αντιπυρικών έργων και υποδομών προστασίας και θωράκισης των πολιτών από πάσης φύσεως κινδύνους και καταστροφές.
Στις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν σε μόνιμο προσωπικό, στην εκπαίδευση, σε βασικά Μέσα Ατομικής Προστασίας, σε μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μας στις πυρκαγιές και τις διασώσεις, σε επαρκή διοικητική μέριμνα στα επιχειρησιακά συμβάντα.
Στην πρόσθετη απλήρωτη υπερεργασία που παρέχουμε, στις συχνές επιφυλακές που εντάθηκαν κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο ( αρκετές από αυτές κηρύχθηκαν ακόμα και χωρίς να υπάρχουν συμβάντα ) και στις παρανομίες αρκετών Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών που αρνούνται να προσμετρήσουν το σύνολο των οφειλόμενων ρεπό των Γενικών Επιφυλακών που δικαιούμαστε.
Στην αναγκαιότητα σύνταξης ενός πραγματικά αξιοκρατικού και δίκαιου Κανονισμού Μεταθέσεων, που δεν θα ξεσπιτώνει πυροσβέστες για να καλύπτει υποτυπωδώς τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό. Αναφερθήκαμε επίσης και στο Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που είχε εκπονηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ., όπου επιβαλλόταν συνεχές ξεσπίτωμα των πυροσβεστών με μεταθέσεις και μετακινήσεις σε όλη τη χώρα.
Στην διαχρονική άρνηση όλων των κυβερνήσεων να εντάξουν το επάγγελμα του πυροσβέστη, στα Βαρέα, Επικίνδυνα και Ανθυγιεινά.
Στην ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του Πυροσβεστικού Σώματος και των υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας, με εξοπλισμό, υποδομές, μόνιμο προσωπικό και μονιμοποίηση όλων των 5ετών και συμβασιούχων υπαλλήλων.
Στην άδικη και καταχρηστική πειθαρχική δίωξη του συνδικαλιστή μέλους του Δ.Σ. του σωματείου Στερεάς Ελλάδας Κέκη Κωνσταντίνου, γιατί ανέδειξε για ακόμη μία φορά τα γνωστά σε όλους προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στις πυρκαγιές από την έλλειψη βασικών Μέσων Ατομικής Προστασίας και την ελλιπή μέριμνα από την υπηρεσία για την επαρκή χορήγηση πόσιμου νερού και τη σίτισή μας.
Στις ευθύνες που έχει η κυβέρνηση και η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, από τη στιγμή που δεν παρεμβαίνουν για όσα καταγγέλλονται συνεχώς από την Ε.Α.Κ.Π. για τις παρανομίες και αυθαίρετες ενέργειες Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, σε ότι αφορά την προσμέτρηση των οφειλόμενων ρεπό των Γενικών Επιφυλακών όπως προβλέπεται, καθώς και την καταχρηστική δίωξη του συνδικαλιστή συναδέλφου μας. 
Στα προβλήματα και στα σοβαρά ζητήματα που αναφέρθηκαν στην τοποθέτηση της Ε.Α.Κ.Π., δόθηκαν από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας οι εξής απαντήσεις:
Μέχρι τα τέλη του Νοέμβρη θα ολοκληρωθεί η σύνταξη πολυνομοσχεδίου για την συνολική αναδιάρθρωση του Π.Σ. και της Πολιτικής Προστασίας. Στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται και θέματα βαθμολογίου, μεταθέσεων, μετακινήσεων, θέματα πενταετών και εποχικών συναδέλφων.
Σχετικά με την ελλιπή χρηματοδότηση της υπηρεσίας μας και των υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για την πρόληψη των πυρκαγιών και των άλλων φυσικών κινδύνων και καταστροφών, αναφέρθηκε ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση από τα προγράμματα Ε.Σ.Π.Α. Δηλαδή η χρηματοδότηση θα γίνει από τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θεωρεί τα δάση και συνολικά τη γη ως εμπόρευμα και χώρο για επενδύσεις. Στην βάση των κατευθύνσεων της Ε.Ε. εκπονούνται διαχρονικά οι αντιδασικές πολιτικές που τροφοδοτούν το χέρι των εμπρηστών, ανοίγουν την όρεξη σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα για εκμετάλλευση των δασικών οικοσυστημάτων και ευνοούν τον αποχαρακτηρισμό εκατομμυρίων στρεμματικών εκτάσεων. Δεκάρα δεν δίνει η Ε.Ε. για την περιβαλλοντική ανάπτυξη, την πρόληψη των καταστροφών, την προστασία των λαών από πυρκαγιές, σεισμούς, πλημμύρες, θεομηνίες. Όλα αυτά αποτελούν « κόστος χωρίς όφελος », γιατί το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η ανταποδοτικότητα των έργων που πρόκειται να χρηματοδοτήσει.
Δεν έγινε καμία αναφορά για μονιμοποίηση των πενταετών και εποχικών συναδέλφων, αλλά τονίστηκε ότι σχεδιάζεται η ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση και διεύρυνση της εποχικότητας, για να εξακολουθούν να μπαλώνονται με αυτόν τον τρόπο οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό.
Σχετικά με το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που είχε εκπονηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και προέβλεπε ξεσπίτωμα των πυροσβεστών με μεταθέσεις και μετακινήσεις, ο Γενικός Γραμματέας απάντησε με αρκετή δόση κυνισμού, λέγοντάς μας ότι δεν συμφωνεί με την άποψη να υπηρετεί ο πυροσβέστης μια ζωή στο σπίτι του και ότι «εδώ δεν είναι Κ.Ε.Π.» ( δηλαδή εδώ δεν είναι Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, όπου οι υπάλληλοι εργάζονται μόνιμα στον τόπο που κατοικούν ).
Για τα υπόλοιπα ζητήματα που αναφέραμε ( ελλείψεις σε μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας - διοικητική μέριμνα -  απλήρωτη υπερεργασία - σωρηδόν επιφυλακές - παρανομίες Διοικήσεων στην προσμέτρηση των ρεπό - ένταξη του επαγγέλματος στα Β.Α.Ε. - καταχρηστική δίωξη του συναδέλφου μας ), η απάντηση του Γενικού Γραμματέα ήταν απλώς, ότι τα γνωρίζει.
Μετά και από τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα, επιβεβαιώνονται πλήρως οι εκτιμήσεις της Ε.Α.Κ.Π., για τη νέα επίθεση σε βάρος των εργασιακών μας δικαιωμάτων και από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε, να οργανώσουμε τον αγώνα μας με κινητοποιήσεις - διαμαρτυρίες και κλιμάκωση των μορφών πάλης. Τώρα που είναι έτοιμα τα νέα μέτρα ( όπως ο Κανονισμός Μεταθέσεων ) που θα διαλύσουν τον οικογενειακό μας προγραμματισμό και θα παρατείνουν την αγωνία και την αβεβαιότητα που υπάρχει για το εργασιακό μέλλον των πενταετών και εποχικών συναδέλφων.
Τα προεδρεία των συνδικαλιστικών οργάνων να αναλάβουν τις ευθύνες που έχουν απέναντι στους πυροσβέστες. Έχουν υποχρέωση να οργανώσουν συνεχή αγώνα σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο για να αντισταθούμε απέναντι σε όλα αυτά που ετοιμάζουν εναντίον μας και να διεκδικήσουμε τα βασικά θεσμικά και οικονομικά αιτήματά μας. Να αναβαθμίσουμε την υπηρεσία μας, την πυρασφάλεια και την πολιτική προστασία της χώρας.
Καλούμε τα υπόλοιπα συνδικαλιστικά όργανα που βρέθηκαν στη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα στις 23/10, να πάρουν θέση για αυτά που καταγγέλλουμε, γιατί αφορούν νέες αρνητικές εξελίξεις για τους πυροσβέστες, την πυροπροστασία και την ασφάλεια της περιοχής μας και όλης της χώρας.
Σε ότι αφορά γενικότερα τις συναντήσεις σωματείων και συνδικαλιστικών οργάνων με κυβερνητικούς παράγοντες και εκπροσώπους της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας, είναι καιρός πλέον να σταματήσουν να πραγματοποιούνται με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή μέσα σε κλειστές αίθουσες και εν αγνοία των συναδέλφων για τις τοποθετήσεις στο σύνολο των θεμάτων που συζητούνται. Πρέπει να αναμεταδίδεται η συζήτηση, μέσω των ιστοσελίδων των συνδικαλιστικών οργάνων για να μπορούν να την παρακολουθούν όλοι οι συνάδελφοι και να βγάζουν τα απαραίτητα συμπεράσματα για τα θέματα που αφορούν την εργασιακή τους κατάσταση.
Για την Ε.Α.Κ.Π.
Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Η.
Βλάχος Δημήτριος - Καλούδης Βασίλειος - Κορτσινόγλου Ααρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]