Άρτα:Προετοιμάζονται για τον χειμώνα

Σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Αρταίων με θέμα: «Λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση έκτακτων κινδύνων περιόδου 2019 - 2020».
Ο καλύτερος τρόπος πρόληψης είναι ο συντονισμός όλων των φορέων σε δράσεις πολιτικής προστασίας με στόχο την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.
Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Αρταίων με θέμα: «Λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετό και πλημμυρικά φαινόμενα, περιόδου 2019 - 2020».
Στόχος της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων και η προετοιμασία όλων για μια ομαλή χειμερινή περίοδο.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Έργων, Ενέργειας, Αστικής Κινητικότητας, Πολιτικής Προστασίας και Χωροταξίας, Γεώργιου Πανέτα,  ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους και τόνισε ότι κύριο μέλημα όλων πρέπει να είναι ο συντονισμός η πρόληψη και η έγκαιρη αντιμετώπιση των φαινομένων που προκύπτουν.
Επίσης ο κ.Πανέτας αναφέρθηκε στα μέτρα πρόληψης που εφαρμόζει ο Δήμος Αρταίων,  συγκεκριμένα ανέφερε ότι Δήμος έχει ήδη υλοποιήσει τους καθαρισμούς αποστραγγιστικών αυλακών στην Δημοτική Ενότητα Φιλοθέης, σε εξέλιξη βρίσκονται οι  καθαρισμοί στις Δημοτικές Ενότητες Βλαχερνών, Ξηροβουνίου  και Αρταίων ενώ έχει γίνει προληπτική συντήρηση των αντλιών από τα αποστραγγιστικά αντλιοστάσια. Επίσης η Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Αρταίων έχει ήδη ξεκινήσει προληπτικό καθαρισμό όμβριων υδάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας του έχει  προχωρήσει σε κατασκευή νέων τσιμεντένιων αυλακών για την καλύτερη απορροή των όμβριων υδάτων αλλά και σε έργα αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν από τα περσινά έκτακτα καιρικά φαινόμενα. Τέλος ετοιμάζει προμήθεια 50 τόνων άλατος.

Στη συνεδρίαση παρευρέθησαν ο Υποδιοικητής της Π.Υ Άρτας, κ. Θεοχάρης Αντώνης, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Καθημερινότητας, Παντελής Κωλέτσος , από την Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Άρτας, κ. Βλάχος Θεόδωρος, η  Πρόεδρος της Κοινότητας Γριμπόβου, κα. Κέφη Σοφία, ο κ. Τζουμάκας Κων/ντίνος από την Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας  Άρτας, ο κ. Τζουβάρας Θεόδωρος, από την Διεύθυνση Ανάπτυξης του Δήμου Αρταίων, ο κ. Πεσλής Δημήτριος, από την  Διεύθυνση Δασών Άρτας, ο Πρόεδρος Αγίου Σπυρίδωνα, κ. Πέτρος Γείτονας, ο Πρόεδρος της Λιμίνης κ. Ιωάννης Χαλμάντζης, η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Αρταίων ,κα. Σοφία Γρύλια, η Διευθύντρια τη Διεύθυνσης  Καθαριότητας, Πρασίνου και Ανακύκλωσης του Δήμου Αρταίων,  κα.  Τζίμα Ελένη, η Διευθύντρια Ανάπτυξης του Δήμου Αρταίων κα. Μαρία Ανδρέου, ο Πρόεδρος της Ροδαυγής κ. Κίτσιος Θεοφάνης, ο Πρόεδρος της Ράχης κ. Κοτρότσιος Ηλίας, μέλη της ομάδας ΔΟΑΚ του Δήμου Αρταίων , μέλος του ΤΟΕΒ Άρτας και ο υπάλληλος της πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρταίων κ. Πάνου Ιωάννης και ο εθελοντής μέλος της ένωσης ραδιοερασιτεχνών κ. Τράμπας Νικόλαος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]