Το Μέτωπο Δράσης για το Πολυτεχνείο

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ

46 χρόνια μετά την εξέγερση, το Πολυτεχνείο συνεχίζει να αντιστέκεται. Οι προσπάθειες της αστικής τάξης να το μετατρέψουν σε μουσειακό είδος, να το κρατικοποιήσουν και να το εκφυλίσουν, απέτυχαν. Οι προσπάθειες φανερών και κρυφών μηχανισμών του αστικού κράτους να σταματή-σουν τις αγωνιστικές εκδηλώσεις της νεολαίας της εργατικής τάξης και της εργαζόμενης πλειοψη-φίας για το Πολυτεχνείο, πέφτουν στο κενό.
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, που ήταν η αποκορύφωση της πάλης του ελληνικού λαού κατά της χούντας, δεν ήταν ένα μεμονωμένο, τοπικό, ελλαδίτικο συμβάν. Αποτέλεσε έναν κρίκο στην πα-γκόσμια αλυσίδα γεγονότων επαναστατικού χαρακτήρα που έλαβαν χώρα στην πολυτάραχη και αγωνιστικά άκρως ενδιαφέρουσα δεκαετία 65-75 σε παγκόσμια κλίμακα.
Η κρίση που χτύπησε τότε τις οικονομίες της ¨Δύσης¨, των Αμερικάνων και των Δυτικοευρωπαίων, δεν είχε βέβαια την ένταση που έχει η τελευταία οικονομική κρίση διεθνώς και προπαντός στην χώρα μας, είτε με την πολιτική των μνημονίων πριν, είτε με την μεταμνημονιακή εποχή των εφαρ-μοστικών νόμων, μέχρι το 2060.
Η βία των τανκς των συνταγματαρχών, δεν συναγωνίζεται βέβαια την βία των Θεσμών, της ΕΕ, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ, αλλά άφησαν και αφήνουν και οι δύο πολλά θύματα στην ελληνική κοινωνία. Την εργατική τάξη, την αγροτιά, τα μικρομεσαία στρώματα, την νεολαία. Και ευνοούν το κεφάλαιο, τις τράπεζες, τους ντόπιους και ξένους επιχειρηματίες.
Οι ιμπεριαλιστές τότε και σήμερα καταπνίγουν λαούς και χώρες για τα οικονομικά και γεωστρατη-γικά τους συμφέροντα. Το 73 πολεμούσαν τους λαούς της Ινδοκίνας ,της Μέσης Ανατολής, της Λατινικής Αμερικής, σήμερα συνεχίζουν να πολεμούν στον κόσμο αλλά με περισσότερη ένταση, στην Μέση ανατολή, δημιουργώντας εκτός των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων, εκατομμύρια πρόσφυγες και κυνηγημένους. Βέβαια όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, αλλά πιο έντονα η σημερινή της ΝΔ, ευθυγραμμίστηκαν με τις ιμπεριαλιστικές πολιτικές, θεωρώντας τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, όχι σαν κατατρεγμένους των πολιτικών τους αλλά καλλιεργούν τον ρατσισμό και τον εκφασισμό της κοινωνίας. Θεωρώντας ότι αυτοί είναι οι υπεύθυνοι των δεινών που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη στην χώρα μας.
Σήμερα που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με το δόγμα «Νόμος και Τάξη» επιτίθεται στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, στα δημοκρατικά δικαιώματα, καταργεί νομοθετικά το άσυλο, πέρα από τις οικονομικές επιπτώσεις που έχει στο δημόσιο πανεπιστήμιο, δημιουργεί όλες εκείνες τις ομοιότητες που είχαν τα ΑΕΙ στην περίοδο της χούντας. Αστυνομοκρατούμενες σχολές, σπουδές μόνο για τους έχοντες και εκτός τα παιδιά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
Είναι ακόμα επίκαιρα τα συνθήματα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, έξω αι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ».
Oι αντεργατικές πολιτικές, είτε εκπορεύονται από τις κυβερνήσεις, είτε από τις Τοπικές αρχές, όχι απλώς είναι παρούσες, αλλά η αιχμή του δόρατος που μας οδηγούν στην ανέχεια, την ανεργία, τις άσχημες συνθήκες που ζούμε, με την υπερφορολόγηση, την ακρίβεια, τα δημοτικά χαράτσια.
Πρέπει, πιάνοντας το πραγματικό νόημα του Πολυτεχνείου, που ήταν εξέγερση στην καταπίεση, την φτώχεια, τον ιμπεριαλισμό, να πραγματώσουμε μαζί με την εργατική τάξη και τα άλλα καταπιεσμένα στρώματα την δική μας εξέγερση που πρέπει να φτάσει μέχρι το τέρμα. Μια άλλη κοινωνία που ο εργαζόμενος θα είναι ο αφέντης σ’ αυτόν τον τόπο, με πραγματικές ελευθερίες, χωρίς πολέμους και χούντες.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΜΕΤΩΠΟ ΔΡΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]