ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο - 48ωρες απεργίες των εργαζομένων στη ΔΕΗ

Κατατέθηκε στη διαρκή επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την περαιτέρω «απελευθέρωση» της αγοράς Ενέργειας, για την κατάργηση της μονιμότητας των νεοπροσλαμβανόμενων στη ΔΕΗ και τη μείωση προσωπικού με προγράμματα εθελούσιας εξόδου, όπως επίσης για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ.

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ετοιμάζουν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Τη στήριξη του ΚΚΕ στους αγώνες των εργαζομένων εξέφρασε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στη συνάντηση που είχε με το προεδρείο ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Το νομοσχέδιο σηματοδοτεί την παραπέρα προώθηση της στρατηγικής του κεφαλαίου και της ΕΕ για την «απελευθέρωση» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, κομβικό κομμάτι της οποίας είναι και οι προωθούμενες ιδιωτικοποιήσεις. Η στρατηγική που υπηρετήθηκε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η διάταξη για την κατάργηση της μονιμότητας αναφέρει ότι οι νέες συμβάσεις εργασίας θα διέπονται «από τις κείμενες κάθε φορά διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας που ρυθμίζουν τις σχέσεις εργοδότη και εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα και από τις διατάξεις της προκήρυξης» και πως «μπορούν να καταγγέλλονται σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις της εκάστοτε ισχύουσας εργατικής νομοθεσίας».

Προβλέπει ακόμα:

- Τη δυνατότητα πώλησης των απαιτήσεων της ΔΕΗ από πελάτες με οφειλές.

- Τον περιορισμό της έκπτωσης στα τιμολόγια εργαζομένων και συνταξιούχων της ΔΕΗ από 75% στο σύνολο του λογαριασμού σε 30% στην αξία της Ενέργειας.

- Τη μετακίνηση εργαζομένων μεταξύ των εταιρειών του ομίλου ΔΕΗ και προς το Δημόσιο.

- Την εξαίρεση της ΔΕΗ από τη νομοθεσία περί δημοσίων συμβάσεων.

- Την ευθύνη των δήμων για οφειλές δημοτικών επιχειρήσεων.

- Τη μείωση των χρεώσεων για Υπηρεσίες Κοινωνικής Ωφέλειας στο νυχτερινό τιμολόγιο.

- Τη διάσπαση της ΔΕΠΑ σε εταιρείες εμπορίας και υποδομών και την ιδιωτικοποίησή της σε ποσοστό 65%
 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]