Το ΥΠΑΙΘ παραδέχτηκε ότι δεν πρόκειται να κάνει κανέναν μόνιμο διορισμό εντός του 2019


Μ. Τζούφη: Το Υπουργείο Παιδείας παραδέχτηκε ότι δεν πρόκειται να κάνει κανέναν μόνιμο διορισμό εντός του 2019

Με επίσημη ανακοίνωσή του, το υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων αποκάλυψε πως δεν πρόκειται να προχωρήσει στις 4.500 μόνιμες προσλήψεις της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης εντός του 2019.

Στο δελτίο τύπου του υπουργείου, που εκδόθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής, επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως:

[…] έχουμε προβλέψει στον τακτικό προϋπολογισμό του ΥΠΑΙΘ οικονομικού έτους 2020 τις πιστώσεις για διορισμό των 4.500 εκπαιδευτικών, ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού της Ειδικής Αγωγής […].

Η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη σχολίασε πως:

«δυστυχώς η παραδοχή αυτή επιβεβαιώνει τις ανησυχίες των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους. Επιβεβαιώνει δυστυχώς και τους δικούς μας φόβους. Από την πρώτη ημέρα ανάληψης καθηκόντων της νέας κυβέρνησης επισημάναμε δημόσια την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των μόνιμων προσλήψεων και εγκαλέσαμε το υπουργείο Παιδείας για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.

Μέχρι προχθές, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, η κα Κεραμέως μας διαβεβαίωνε ότι θα ολοκληρώσει τη διαδικασία των 4.500 μόνιμων προσλήψεων εντός του 2019, χωρίς να διακινδυνέψει να χαθούν τα 22 εκατ. ευρώ που προέβλεψε ο ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο σκοπό.

Η σημερινή δημόσια δήλωση του Υπουργείου Παιδείας φανερώνει τις διοικητικές ανεπάρκειες της νέας ηγεσίας, η οποία εδώ και 3.5 μήνες δεν έχει διαμορφώσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των 4.500 προσλήψεων και δεν έχει κάνει καμία προετοιμασία (ίδρυση οργανικών θέσεων, κατανομή εκπαιδευτικών), στερώντας από το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα κρίσιμους πόρους και προσωπικό.

Φυσικά, καμία πρόβλεψη και καμία δαπάνη δεν περιλαμβάνεται στο σχέδιο της ΝΔ για τον προϋπολογισμό του 2020 για προσλήψεις εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, παρότι η κυβέρνηση έχει διαθέσιμα όλα τα εργαλεία να προχωρήσει στην προκήρυξη για τους μόνιμους διορισμούς 10.500 εκπαιδευτικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]