Δήμος Ιωαννιτών:ΚΕΘΕΑ ,φοιτητές,led και άλλα θέματα στην εκτός ημερήσιας διάταξη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Από την εκτός ημερήσιας διάταξη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο
Οι τελευταίες εξελίξεις στο ΚΕΘΕΑ και η οικονομική στήριξη των φοιτητών ήταν τα δύο θέματα που απασχόλησαν προ ημερήσιας διάταξης το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων.
Εκπρόσωπος των οικογενειών που μετέχουν και εξυπηρετούνται από την Κοινότητα τοποθετήθηκε εκ μέρους του ΚΕΘΕΑ ζητώντας από το Δημοτικό Συμβούλιο την στήριξή του στο αίτημα να μην προχωρήσει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που καταργείτο αυτοδιοίκητο του φορέα. Όπως εξήγησε στο σώμα με την ΠΝΠ το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΘΕΑ θα ορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση ενώ μέχρι τώρα εκλεγόταν από τα μέλη της Κοινότητας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο θα προχωρήσει στην έκδοση σχετικού ψηφίσματος το οποίο θα επεξεργαστεί άμεσα διαπαραταξιακή επιτροπή.
Ως προς το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης των φοιτητών εκ μέρους του Δημάρχου Μωυσή Ελισάφ έγινε γνωστό ότι η απόφαση που είχε ληφθεί τον περασμένο Απρίλιο για την διάθεση ποσού 80 χιλιάδων προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες στέγασης και μετακίνησης, δεν υλοποιήθηκε.
Μάλιστα τονίστηκε από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Φώτη Βάββα ότι με τον τρόπο που είναι γραμμένη δεν είναι εφικτό να υλοποιηθεί.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αναγνώρισε την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης των φοιτητών και θα προχωρήσει στην ενίσχυση τους με το ποσό των 80 χιλιάδων αφού η οικονομική και η νομική υπηρεσία του Δήμου καταλήξει στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να διατεθεί το συγκεκριμένο ποσό.

Ο δήμαρχος απαντώντας σε θέματα που τέθηκαν από τους επικεφαλής των παρατάξεων ανέφερε:
- Για την ακύρωση του διαγωνισμού led και την ανοιχτή πρόσκληση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος» θα γίνει άμεσα αναλυτική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
- Υπάρχει συνεχής συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ για την επίλυση προβλημάτων. Ήδη επιλύθηκε το ζήτημα που υπήρχε με την καθυστέρηση κατά τις μεσημεριανές ώρες στη μεταφορά των μαθητών Σταυρακίου και Μαρμάρων. Με ένα επιπλέον δρομολόγιο αποφεύγεται πλέον η αναμονή των μαθητών.
- Εξέφρασε την διαφωνία του με την απόφαση για την μεταφορά των αποθεματικών των Δήμων στην Τράπεζα Ελλάδος καθώς κάτι τέτοιο δεν είναι προς όφελος της αυτοδιοίκησης.
- Ο Δήμος επεξεργάστηκε πρόταση για την υποβολή στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» προκειμένου να εκσυγχρονιστεί και να επεκταθεί το καταφύγιο αδέσποτων ζώων.
- Τέλος σχετικά με την ένταση που προκλήθηκε για την σειρά τοποθέτησης των επικεφαλής των παρατάξεων και οδήγησε στην αποχώρηση της παράταξης του Λάζαρου Νάτση, ο δήμαρχος ανέφερε ότι υπάρχουν ασάφειες στη νομοθεσία. Ωστόσο εκτίμηση της Δημοτικής Αρχής είναι πως οι παρατάξεις που μετέχουν στην σύμπραξη διατηρούν την αυτοτέλειά τους. Παρά ταύτα την Δευτέρα θα απευθυνθεί σχετικό ερώτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να δοθεί συγκεκριμένη απάντηση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]