ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Άρτα:Το στρατόπεδο δεν θα γίνει χώρος φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών.

Τις διαβεβαιώσεις από τον γενικό  Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη   πήρε  ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης ,ότι το στρατόπεδο του ΚΕΝ Άρτας δεν θα γίνει χώρος φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών.
Όπως έγραψε ο Δήμαρχος στη σελίδα του στο facebook:
"Μόλις συνομίλησα με τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι το Στρατόπεδο του ΚΕΝ Άρτας δεν θα γίνει χώρος φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών.
Ευχαριστώ τα κυβερνητικά στελέχη για την αμεσότατη απάντηση και ευαισθησία τους. Είναι προφανές ότι όταν υπάρχει η σωστή ενημέρωση, λαμβάνονται και οι σωστές αποφάσεις."
Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Τσιρογιάννης απέστειλε επιστολή μέσω της οποίας εξέφραζε  με κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή του στην αξιοποίηση του Στρατοπέδου ΚΕΝ για φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.
Οι λόγοι που επικαλέστηκε ο Δήμαρχος είχαν να κάνουν με την γεωγραφική θέση του Στρατοπέδου και  με το γεγονός ότι γειτνιάζει με πολλά σχολικά συγκροτήματα της πόλης.

Ακολούθησε το δελτίο Τύπου του Δήμου
Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα γίνει κέντρο φιλοξενίας για μετανάστες και πρόσφυγες, το στρατόπεδο ΚΕΝ Άρτας (πρώην ΚΕΥΓ).


Σε συνέχεια της επιστολής του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη και σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη, δόθηκαν διαβεβαιώσεις από τον Γενικό Γραμματέα ότι το Στρατόπεδο του ΚΕΝ Άρτας δεν θα μετατραπεί σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Ο Χρ. Τσιρογιάννης δήλωσε σχετικά:

« Μετά από την επικοινωνία που είχα με τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη, με διαβεβαίωσε και εγγράφως ότι δεν υπάρχει από πλευράς του Υπουργείου πρόθεση δημιουργίας δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Στρατόπεδο του ΚΕΝ Άρτας.

Ευχαριστώ τα κυβερνητικά στελέχη για την αμεσότατη απάντηση και ευαισθησία τους. Είναι προφανές ότι όταν υπάρχει η σωστή ενημέρωση, λαμβάνονται και οι σωστές αποφάσεις ».

uod 13.25

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]