ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Χαιρετισμός Ηλία Αγόρου στη χθεσινή απεργία

Χαιρετισμός του Ηλία Αγόρου Προέδρου του Αγροτικού Αμπελουργικού Συλλόγου Ζίτσας στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Ο Αγροτικός αμπελουργικός σύλλογος Ζίτσας χαιρετίζει για μία ακόμη φορά την απεργία των ταξικών Σωματείων και συνδικάτων.
Τα προβλήματα των αγροτών, των αμπελουργών και με τη νέα κυβέρνηση είναι εδώ. Με το καλημέρα και αυτής της Κυβέρνησης η εφαρμογη της απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου με την έγκρισή της ΕΈ για δεκαπλασιασμό και πιθανόν πολύ πιο πάνω της φορολογίας στο ΤΣΙΠΟΥΡΟ, καταργεί στην ουσία τους διήμερους αποσταγματοποιούς και ενισχύει τους μεγαλοεισαγωγείς.
Η φορολογία μας, παρά τις αντιθέτου διακηρύξεις, παραμένει ακλόνητη στο 44% και αν προσθέσεις και τις ασφαλιστικές εισφορές το χαράτσι γίνεται δυσθεώρητο. Το αφορολόγητο που με τόσους αγώνες κατακτήσαμε, το έχουν βάλει και αυτό στο μάτι. Το αγροτικό πετρέλαιο με τις τελευταίες ιμπεριαλιστικές εξελίξεις στον περσικό κόλπο, με τη δυσβάσταχτη φορολογία του, τραβάει και αυτό την ΑΝΗΦΟΡΑ.
Ο ΕΛΓΑ αντί για κρατική χρηματοδότηση ώστε να λύσει τα προβλήματά του και να ασφαλίζει στο 100% τις ζημιές για τους αγρότες, προσπαθούν να τον «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΟΥΝ» και αυτόν, πετώντας τον «ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ»
Συνάδελφοι, αυτά και πολλά ακόμη είναι τα προβλήματα των αγροτών μας. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ.
Η συμμετοχή των αγροτών στους αγροτικούς συλλόγους, ο συντονισμός της δράσης μας με τους άλλους συλλόγους της χώρας μας και κυρίως ο συντονισμός με την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ ενόψει και των φετινών κινητοποιήσεων μας πρέπει να είναι η απάντησή μας σε όλα αυτά.
Με δεδομένη τη στήριξη της εργατικής τάξης και του λαού μας, πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]