Ανοιχτή συζήτηση για τις εξορύξεις στην Ήπειρο την Παρασκευή στην Άρτα

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, στις 8 το απόγευμα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας, έχουμε την τιμή να είναι μαζί μας ο Νίκος Γιαννούλης, φυσικός - περιβαλλοντολόγος, μέλος του ΔΣ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, σε μια
ανοιχτή συζήτηση για το θέμα των Εξορύξεων στην Ήπειρο.
Όπως έχουμε πει δημόσια πολλές φορές σαν Πρωτοβουλία, η πολιτική απόφαση για έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων στον τόπο μας, η οποία έγινε και προχωρά χωρίς καμιά διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, η παραχώρηση στην πετρελαιοβιομηχανία για τα επόμενα 35 χρόνια του τόπου και των ζωών μας, είναι μια απόφαση καταστροφής!
Γιατί οι έρευνες, αλλά και οι εξορύξεις εν συνεχεία, με τις μεθόδους που θα ακολουθηθούν, τις σεισμικές εκρήξεις και τις γεωτρήσεις που θα γίνουν σε έδαφος και υπέδαφος, τις εγκαταστάσεις εξόρυξης – παραγωγής και διανομής, σημαίνει τοξικά αέρια και απόβλητα, ρύπανση και διαχείριση των νερών, αποψίλωση δασών, αλλοίωση τοπίων, αύξηση της σεισμικότητας, καταστροφή γεωργικής γης, βλάβες σε κτηνοτροφία, μελισσοκομία, αλιεία, τουρισμό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, σημαίνει ακύρωση οποιασδήποτε μορφής ήπιας ανάπτυξης για τον τόπο, σημαίνει απώλεια θέσεων εργασίας και άμεση βλαπτική μεταβολή για την τοπική οικονομία.
Η εξορυκτική διαδικασία υδρογονανθράκων και πετρελαίου είναι μια μονοδρομικού τύπου διαδικασία που δεν μπορεί να συνυπάρξει με την αγροτική παραγωγή, την κτηνοτροφία, τον τουρισμό. Είναι μια διαδικασία που το μόνο που εξασφαλίζει είναι τα κέρδη των πετρελαϊκών εταιρειών και τίποτα άλλο. Χιλιάδες τα παραδείγματα από την δράση των ενεργειακών κολοσσών σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και δίπλα μας όπως στο Fier στην Αλβανία και στην Basilicata στην Ιταλία.
Καλούμε τους φορείς των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των μελισσοκόμων, των ψαράδων, των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, το Επιμελητήριο Άρτας, τους κοινωνικούς, πολιτιστικούς και συνδικαλιστικούς φορείς του νομού, τον επιστημονικό, ιατρικό και τεχνικό κόσμο του νομού, τις Δημοτικές και Περιφερειακές αρχές και παρατάξεις να έρθουν στην συζήτηση και να πάρουν έμπρακτη θέση!
Καλούμε τους ανθρώπους της Ηπείρου, τους κατοίκους της και όσους αγαπάνε αυτόν τον τόπο να έρθουν να συζητήσουμε! Τους καλούμε να αναλάβουν δράση, να μην συναινέσουν, να μην παραδώσουν τα χωράφια τους στους πετρελαιάδες, να προστατέψουμε τον τόπο μας, τις δουλειές μας και τις ζωές μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]