ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Ο Εραστής για ένα ακόμη τριήμερο στο Θέατρο Έκφραση


Τι συμβαίνει όταν ένα ζευγάρι αποφασίζει να τονώσει την ερωτική του ζωή, βάζοντας μέσα σε αυτή ένα τρίτο πρόσωπο; Κι εν τέλει τι γίνεται όταν μια τόσο παράτολμη ιδέα που έχει  στόχο να αναθερμάνει την σχέση τους παίρνει άλλη τροπή;
Αυτά κι άλλα τόσα ερωτήματα θίγει ο Εραστής του Χάρολντ Πίντερ, που για δεύτερη χρονιά, συνεχίζει το ταξίδι τους στους πιο μύχιους πόθους των ανθρώπινων συναισθημάτων, για ένα ακόμη τριήμερο, την Παρασκευή 11 Οκτώβρη, το Σάββατο 12 Οκτώβρη, και την Κυριακή 13 Οκτώβρη, στις 21:15, στο Θέατρο Έκφραση!!!
Η Μίνα Παππά και ο Πέτρος Χριστακόπουλους παίζουν το  ευφυές παιχνίδι με τον έρωτα και το χρόνο που  στήνει ο Χάρολντ Πίντερ στον Εραστή (1963), καταγράφοντας την άβυσσο που κρύβεται κάτω απ’ την επιφάνεια της καθημερινής ζωής. Εκεί ζουν οι φαντασιώσεις, οι συνειδητές και οι ασυνείδητες επιθυμίες των ηρώων. Έχοντας από καιρό χάσει την προσωπική τους ταυτότητα και τη μεταξύ τους επαφή, φλυαρούν, θέλοντας να κρύψουν το εσωτερικό τους δράμα. Η ερωτική, όμως, απιστία θα αποκαλύψει με τον πιο αναπάντεχο τρόπο τη βαθιά μοναξιά που τους συνδέει, αλλά και την απεγνωσμένη τους ανάγκη για κατανόηση και αληθινή επικοινωνία. Θέματα όπως η  πλήξη της καθημερινότητας και του γάμου, η πραγματική σχέση ενός ζευγαριού της αστικής τάξης και η παραδοξότητα της ανθρώπινης συμπεριφοράς  θίγονται και απαντώνται (;) με τον πιο περίτεχνο τρόπο.
Λίγα λόγια για το έργο:
Ο Ρίτσαρντ και η Σάρα, ένα τυπικό ζευγάρι άγγλων μεσοαστών, ζουν απομονωμένοι σε μια εξοχική κατοικία. Είναι ευκατάστατοι. Έχουν ένα υπέροχο, καλόγουστο σπίτι με κήπο. Ο Ρίτσαρντ εργάζεται ως οικονομικός σύμβουλος και  η Σάρα είναι η τέλεια σύζυγος που φροντίζει να δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον για τη συμβίωσή τους. Η ερωτική τους ζωή όμως έχει αρχίσει να εμφανίζει κάποια σημάδια κόπωσης κι έτσι βρίσκουν έναν πρωτότυπο τρόπο για να την τονώσουν: αποφασίζουν, από κοινού, να βρει η Σάρα έναν εραστή τον οποίο να δέχεται στο σπίτι τους όποτε εκείνη επιθυμεί, την ώρα που ο Ρίτσαρντ θα βρίσκεται στο γραφείο του. Ο άνθρωπος όμως είναι ένα σύνθετο και απρόβλεπτο ον, δεν χωράει σε καλούπια και πολύ συχνά, πέφτει στις παγίδες που ο ίδιος στήνει!
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Χάρολντ Πίντερ γεννήθηκε το 1930 στο Λονδίνο. Θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος, εκπρόσωπος του νεωτερικού θεάτρου, ο Πίντερ σφράγισε το ευρωπαϊκό θέατρο του 20ου αιώνα. Τα έργα του είναι ιδιαιτέρως γνωστά για την άνεση που διέπει τους χαρακτήρες τους, όταν εκφράζουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Η πλοκή των έργων του είναι φαινομενικά απλή, γιατί το δράμα προκύπτει απ’ τα παιχνίδια εξουσίας και το κρυφτό του διαλόγου. Ο Πίντερ επανέφερε το θέατρο στα θεμελιώδη συστατικά του: έναν κλειστό χώρο με απρόβλεπτους διαλόγους, όπου οι άνθρωποι βρίσκονται ο ένας στο έλεος του άλλου, μέχρι να εξαφανιστούν όλα τα προσχήματα.
Τα εισιτήρια κοστίζουν  12 ευρώ το κανονικό και 10 ευρώ το μειωμένο (ανέργων, φοιτητικό, μαθητικό, άνω των 65 ετών). Προπώληση στο viva.gr Κρατήσεις στα τηλέφωνα 2651554505 και 6907500710.
Η παράσταση είναι κατάλληλη άνω των 15 ετών.
Συντελεστές:
Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι: Μίνα Παππά, Πέτρος Χριστακόπουλος.
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Βασιλείου
Σκηνογραφική επιμέλεια- Ενδυματολογία: Γιάννης Κράβαρης
Μουσική: Δημήτρης Μπασδάνης
Φωτογραφία: Νίκος Ρούσσης
Βίντεο Τρέιλερ: Κωστής Εμανουηλίδης
Σχεδιασμός αφίσας: Κώστας Στεφάνου
Ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη βοήθειά τους, τους χώρους ομορφιάς και περιποίησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]