Αεροπορική σύνδεση Ιωάννινα- Κολωνία

Από την παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη στη Διεθνή Έκθεση της ANUGA προέκυψε και ενδιαφέρουσα εξέλιξη για την προοπτική σύνδεσης της Γερμανίας με την Ήπειρο, μέσω  των αεροδρομίων Ιωαννίνων και Κολωνίας.
Το θέμα αυτό ήταν το κύριο που συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε με τον Ηπειρωτικής καταγωγής (από τους Λογγάδες Ιωαννίνων) δήμαρχο του Σβέρτε  Δημήτρη Αξούργο, παρουσία και της Ελληνίδας Προξένου στο Ντίσελντορφ Μαρίας Παπακωνσταντίνου. 
«Ο κ. Δ. Αξούργος έδειξε άμεσο ενδιαφέρον σύνδεσης της ευρύτερης (Γερμανικής) περιοχής με τα Ιωάννινα. Είχα  άμεσα επικοινωνία με τον αερολιμενάρχη Ιωαννίνων (Δ. Μητσιμάρη) και με το Δήμαρχο Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ. Συνεννοηθήκαμε και ζητάμε  η πρωτοβουλία που θα πάρει ο  κ. Αξούργος για την αεροπορική σύνδεση μέσω ενός μικρότερου γερμανικού αεροδρομίου και με γερμανική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους που αναζητείται,  να  τη στηρίξει ο  κόσμος που έχει συγγενείς στη Γερμανία και τα τουριστικά γραφεία, ώστε όταν   τελειώσουν οι διαδικασίες  να διατηρηθεί  η σύνδεση στο διηνεκές».
 Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης  και  η προοπτική συνεργασίας της Ηπείρου με το Δήμο Σβέρτε, το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, για τη διοργάνωση φεστιβάλ με Ηπειρωτικά προϊόντα και τη διερεύνηση ενδιαφέροντος επιχειρήσεων που θα θέλουν να αναπτύξουν συνεργασία για αγορά και προώθηση αγροτικών προϊόντων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]